Ветеран подарував школі портрет Т.Г. Шевченка

Сьогодні до Лебединської ЗОШ №1 завітав несподіваний гість. 92-річний ветеран війни та випускник цієї школи (випуск 1941 року) Олександр Кутковий, зробив школі черговий подарунок – портрет Тараса Шевченка.

– Тарас Шевченко… З цим іменем сьогодні у світі ідентифікується Україна та українці. І хто б ти не був, де б не жив, той, хто перечитає «Кобзаря», вже не зможе уявити своєї долі без Шевченка, – говорить Олександр Кутковий.

Портрет Шевченка ветеран передав до 2-Б класу (класний керівник – Вікторія Ольховик). Саме в аудиторії, де сьогодні навчається 2-Б, свого часу навчався і Олександр Кутковий. Звертаючись до учнів, він розповів, як познайомився із творчістю Шевченка в школі та проніс любов до Кобзаря через війну та своє життя.

2708

2712

Цікава історія і у самого портрета. Намальований він олією на полотні закарпатським художником Михайлом Баланом, портрет супроводжував Олександра Куткового з 1959 року. І ось тепер він передав його до школи. Разом з портретом він подарував і свій особистий «Кобзар» 1938 року.

Під час спілкування з гостем діти продемонстрували неабиякі знання про життя і творчість великого українця та подарували на згадку Олександру Васильовичу – свої роботи та малюнки.

2709

2713

[layerslider id=”113″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *