В Лебедині відбувся фестиваль «Повір у себе»

Напередодні Міжнародного дня інвалідів, 2 грудня в Лебедині пройшов міськрайонний фестиваль «Повір у себе». Дітей з особливими потребами гостинно приймав Лебединський будинок культури.

Фестиваль «Повір у себе» – свято особливе. До нього наполегливо готуються учні спеціальних шкіл міста і району. Спочатку у школах організовують відбірковий етап фестивалю, а найкращі номери демонструють на великій сцені у Лебедині. Кожен номер святкової програми не просто талановитий, а щирий, підготовлений з великою віддачею і натхненням. Подивитися на виступи особливих дітей приходять не менш особливі глядачі. Вони приносять із собою радість і щирі оплески.

Цьогоріч участь у фестивалі взяли більше 80 діток з обмеженими можливостями здоров’я: з порушеннями слуху, мови, опорно-рухового аппарата та розумового розвитку. Усі вони – учні Лебединської спеціальної школи-інтернат, Штепівської школи-інтернат для дітей з розумовими вадами та Лебединського міськрайонного товариства «Мрія».

2720

2721

Ще до початку фестивалю студенти-волонтери педагогічного училища організували для дітей ігри та розваги у фойє будинку культури. Тут усі бажаючі могли взяти участь у різноманітних конкурсах. Також волонтери підготували спеціальний подарунок для учасників фестивалю.

Привітав учасників фестивалю міський голова Олександр Бакликов, представники районної влади, депутати Сумської обласної ради та численні гості.

Кожен виступ маленьких артистів супроводжувався сурдоперекладом. Усього учасники фестивалю запропонували глядачам більше двох десятків номерів. На сцені діти залюбки демонстрували свої таланти: співали пісні, читали вірші, танцювали.

Підтримали проведення фестивалю багато підприємців та благодійників міста. Серед них: Олександр Андрєєв (директор ТОВ “Лебединські ковбаси”), Вадим Режинков (приватний підприємець), Олександр Марченко (директор ТОВ “Лебединський хлібзавод”), ТОВ “Маковичок”, Лебединське відділення поліції, Сумське управління СБУ та волонтери Лебединського педагогічного училища.

2731

2733

[layerslider id=”114″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *