Спішіть добро творити, люди.

 

Лебединський художній музей ім. Б.К. Руднєва вже майже століття знайомить лебединців та гостей міста з культурною спадщиною нашого Лебедина. Серед численних його гостей окреме місце займають люди з особливими потребами. Це люди складної долі, але невичерпного оптимізму, їм необхідне спілкування. Вони люблять слухати і розповідати, радіти і захоплюватись прекрасним. Враховуючи це, музейні працівники 1 грудня – в День інвалідів  провели захід «Спішіть добро творити, люди».

В затишній великій залі зібралися численні гості – ветерани-залізничники та діти із спеціальної школи – інтернату. Свято добра і милосердя розпочалося із привітань та щирих побажань ведучих Алли Подвезько і Тетяни Криницької.

Родзинкою цього заходу стали виступи вихованців дитячого садка «Ромашка» (завідуюча Лариса Хорунжа). Маленькі «сонечка» радували присутніх  піснями про Україну і веселим таночком.

До глибини кожної душі торкнулися виступи учнів школи – інтернату (директор Анатолій Удод), які показали всім, що теж вміють радіти, співати і танцювати.

2698

2696

Гарне  враження справили музичні вітання учнів  міської школи мистецтв ім. Б.Р. Гмирі (директор Олександр Ковальчук). Захоплювала витонченою грою на скрипці Дарина Удовиченко  та полонили своїм співом Вадим Харов та працівник міського відділу культури Володимир Кищик.

Кожен день у житті людей з особливими потребами наповнений прагненням пристосуватися до самостійного життя у суспільстві. Є бажання самовдосконалюватися, приносити радість собі та оточуючим. Ці люди талановиті. Цьому свідчення  – виставка  декоративно – ужиткового мистецтва  учнів спеціальної школи – інтернату та живописні роботи Наталії Гнідюк (с. Ворожба).

На святі була присутня мама Наталії – Людмила Володимирівна, яка розповіла про доньку і відмітила, що вона не тільки малює картини, а й пише талановиті, філософські вірші, які викликали сльози на очах присутніх. Приємним сюрпризом  для мами був подарунок від місцевого підприємця Сергія Лук’яненка.

Зі щирими словами побажань добра, виступив Лебединський міський голова Олександр Бакликов. Очільник міста побажав всім присутнім здоров’я, щирості, тепла і всіх земних благ.

Свято завершилося солодкими подарунками від заступника голови первинної профспілкової організації станції  «Лебединська» Тетяни Чуйко та ветерана педагогічної справи Світлани Підвезько, які відзначили, що переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров’я і не тільки у цей день, а й завжди.

2699

2703

[layerslider id=”112″]

Лебединський художній музей ім. Б.К. Руднєва

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *