Спрощений порядок реєстрації переселенцем юридичної особи чи набуття ним статусу фізичної особи-підприємця

Згідно з ч. 6 ст. 7 Закону про переселенців реєстрацію внутрішньо переміщеною особою юридичної особи (за умов її входження до складу засновників такої юрособи) або реєстрацію таким переселенцем фізичної особи — підприємця здійснює держреєстратор за її заявою та спрощеною процедурою (без вимог, що застосовуються за звичайної процедури) за місцем фактичного проживання. Підставою послугує та сама довідка про взяття на облік із відміткою про реєстрацію.

У свою чергу, ст. 4 Закону про АТО уточнює, що для осіб, які зареєстровані та переселилися з території проведення антитерористичної операції в період її проведення, реєстрацію фізособи-підприємця здійснює держреєстратор за адресою тимчасового проживання без вимоги наявності реєстрації місця проживання за місцем проведення реєстраційних дій.

При цьому проведення реєстраційних дій щодо зміни місцезнаходження юросіб та місця проживання фізосіб-підприємців, місцезнаходженням (місцем проживання) яких є територія проведення АТО, здійснюють держреєстратори в інших областях та місті Києві. Водночас заборонили на час проведення АТО здійснення реєстраційних дій, пов’язаних із зміною складу засновників (учасників) та керівника юрособи, місцезнаходженням якої є територія проведення указаної операції.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *