Пам’ять про скорботний 33-й рік

Голодомор…Страшне слово, яке болем ятрить серця українців, що накрило собою величезну країну, квітучу, родючу і щедру. Помирали люди, молоді, здорові, яких можна було врятувати дуже просто – нагодувати. В ці дні ми вшановуємо День пам’яті жертв голодоморів, день глибокої скорботи і туги за мільйонами обірваних життів.

В бібліотечних закладах міста відбулися заходи, присвячені цій страшній даті, які доносять до сучасної молоді правду про жахливі події 1932-33 років, знайомлять з численними свідченнями очевидців голодомору, віддають шану людям із щирим серцем, які допомагали голодним не померти лютою смертю, ділилися останніми крихтами, підтримуючи вогник життя.

Для молоді села Куданівка бібліотекою№3 була проведена година скорботи «Дзвони гіркої пам’яті», на якій бібліотекар Катерина Венжега презентувала книжкову виставку «Трагедія століття»,  представила художню та документальну літературу, присвячену питанням Голодомору,  та зачитала деякі уривки з представлених книжок. І нинішні, і прийдешні покоління повинні завжди пам’ятати про ті лихоліття.

Вінком пам’яті на могилу жертв Голодомору стала година скорботи «Пам’ять народу неубієнна», що пройшла в бібліотеці №2 для учнів початкових класів ЗОШ №5. Присутні мали змогу познайомитися з документами та спогадами очевидців тих часів, які були представлені на тематичній книжковій виставці «Трагічні уроки історії».

Бібліотека №1 зібрала своїх читачів на годину скорботи «Розіп’ята душа на Хресті всевишньої печалі». Бібліотекар Надія Нестеренко запропонувала  присутнім ознайомитися з художніми творами та документами, представленими на книжковій полиці «Свіча пам’яті», і зробила бібліографічний огляд книг.

Історію повернути не можна. Що сталося, те сталося. Важливо тільки не повторити помилок минулого. Вічна пам’ять і спокій жертвам Голодомору.

2651

Міська бібліотека №3

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *