Психологічна реабілітація для учасників АТО

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 № 221 учасники бойових дій та інваліди війни з числа учасників антитерористичної операції мають  право отримати послуги із психологічної реабілітації.

Порядок надання психологічної реабілітації учасникам АТО

Для отримання  реабілітаційних послуг отримувач або його законний представник із паспортом звертається до органів соціального захисту населення за місцем  реєстрації та заповнює заяву.

         До заяви додається:

  • копія посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни;
  • копія документа, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.

(Під час надання копій, особа надає їх оригінали для огляду).

     Орган соціального захисту населення:

  • реєструє зазначені вище документи;
  • видає отримувачу направлення на психологічну реабілітацію до реабілітаційної установи.

Після отримання від органу соціального захисту населення направлення на реабілітацію отримувач прибуває до реабілітаційної установи у строк, вказаний у направленні.

Отримувач приймається до реабілітаційної установи на підставі направлення на психологічну реабілітацію.

Курс з психологічної реабілітації повинен складати не менше ніж 40 годин (з розрахунку на одну особу) протягом не менше ніж 14 календарних днів.

За результатами конкурсних торгів на закупівлю у 2015 році за державні кошти послуг з психологічної реабілітації учасників АТО визначено такі реабілітаційні установи:

  1. ДП «Клінічний санаторій» «Курорт Березовські мінеральні води» ЗАТ «Укрпрофздоровниця» – Харківська обл., Дергачівський р-н, с. Березівське, тел. (057) 700 33 16;
  2. ДП «Південь-Курорт-Сервіс» санаторій «Орізонт» – Одеська обл., Білгород-Дністровський район, смт. Сергіївна, тел. (04849) 48710, 488 41;
  3. ТОВ «Санаторій «Феофанія» – м. Київ, тел. (044) 469 56 71, 526 71 12;
  4. Менський санаторій «Остреч» – Чернігівська обл., Менський р-н, с. Мена, тел. (04644) 2 14 12.

Додаткову інформацію з цього питання можна отримати в управлінні  праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради за адресою вул. Щорса, 55,  кабінет № 4 або за тел. 2-14-92.

 Управління праці та соціального захисту населення

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *