Лебединці писали радіодиктант національної єдності

П’ятнадцятий рік поспіль 9 листопада у День української писемності та мови з метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови як духовного потенціалу нації, виховання високої мовної культури населення учні старших класів усіх шкіл Лебедина писали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.

Об 11 годині за київським часом на хвилях Українського радіо традиційно диктант начитував Олександр Авраменко –  мовознавець,  педагог, лінгвіст, доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, автор шкільних підручників із української мови та літератури. Цьогорічна його назва «Радіодиктанту національної єдності 15 років». За пунктуаційним навантаженням він був досить складним.

Лебединські школярі із великим задоволенням долучилися до акції єднання з іншими шанувальниками рідного слова!

2453

Відділ освіти


9 листопада, у День української писемності та мови, в головному корпусі Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулося написання Всеукраїнського диктанту національної єдності. До акції долучилися і учні 6-го, 9-их та 11-го класів школи разом з учителями Озерною З.С, Безкоровайною О.В., Деменко В.Г., Тараспольською О.М.

Зазвичай, авторський, ексклюзивний текст, створюють на замовлення Українського радіо. Згідно з нормами правопису, він складається з близько 150 слів. Диктор зачитує його в прямому ефірі двічі. Цього разу темою диктанту було походження цього слова та особливість саме Всеукраїнського диктанту національної єдності. Всеукраїнський диктант – це унікальна подія, яка традиційно відбувається на Українському радіо та телебаченні. Це був ювілейний, п’ятнадцятий радіодиктант.

2441

Радіодиктант – це дуже простий і доступний кожному жанр колективної творчості. Бо він єднає усіх незалежно від віку, освіти, життєвого досвіду чи соціального статусу. Бо він дарує особливе відчуття причетності до творення спільної справи. Бо писати радіодиктант можна будь-де і будь з ким! Бо радіодиктант змушує наші серця завмирати в унісон на кожному розділовому знакові. Про це можна багато писати, але радіодиктант – це те, що варто хоча б один раз НАПИСАТИ.

Наступного разу приєднуйтеся всі бажаючі  об’єднаютися навколо рідної мови!

Лебединська СШ №7

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *