Проведення перерахунків пенсій з 1 вересня 2015

На виконання Закону України “Про Державний бюджет України на 2015 рік”, яким з 1 вересня 2015 року встановлено новий прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, в розмірі 1074,00 грн., проведено масовий перерахунок  пенсій в автоматичному режимі за матеріалами пенсійних справ.

По місту Лебедину і Лебединському району  з 1 вересня  поточного року пенсії  перераховані 14337 особам або 95,6% від загальної чисельності пенсіонерів, що перебувають на обліку в управлінні. За результатами перерахунку розмір пенсії збільшився у 11026 осіб. Середній розмір підвищення пенсій складає 129,80грн.  Після проведення перерахунку  місячні видатки  на виплату пенсій збільшилися на 1431,2 тис.грн.

Отже, починаючи з 4 жовтня 2015 року пенсіонери отримують уже перераховані пенсії. При цьому, у виплатні відомості жовтня включено і перерахований розмір пенсії за жовтень, і суму  боргу за вересень поточного року. Загалом для виплати пенсій у жовтні місяці 2015 року буде спрямовано майже 21,9 млн.грн.

Виходячи із розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, – 1074,00 грн з 1 вересня 2015 року   перераховано:

* пенсії за особливі заслуги відповідно до Закону України “Про пенсії за особливі заслуги перед Україною”;

* підвищення особам, яким виповнилося 100 років і більше відповідно  до постанови Кабінету Міністрів України від 26.09.2012 №908;

* мінімальні розміри пенсій по втраті годувальника;

* мінімальні розміри пенсій по втраті годувальника членам сімей військовослужбовців;

* підвищення, передбачені Законом України “Про статус ветеранів війни, га гарантії їх соціального захисту”;

* мінімальні розміри пенсій військовослужбовцям строкової служби та членам їх сімей, призначених відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб”;

* надбавки на утриманців відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб”;

* підвищення, передбачені Законом України “Про жертви нацистських переслідувань”;

* мінімальні розміри пенсій по інвалідності внаслідок аварії на ЧАЕС;

* щомісячні державні адресні допомоги інвалідам з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС;

* державні соціальні допомоги на догляд інвалідам війни з числа військовослужбовців 1,2,3 груп та інших інвалідів війни 1,2,3 груп;

* щомісячні державні адресні допомоги інвалідам війни та учасникам бойових дій;

* доплати до мінімального розміру пенсії непрацюючим шахтарям, на яких поширюється дія Закону України “Про підвищення престижності шахтарської праці” та працівникам, зайнятим обслуговуванням зазначених осіб відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”;

* доплати до пенсії за втрату годувальника членам сімей шахтарів, смерть яких настала внаслідок нещасного випадку на виробництві або профзахворювання.

 Не підлягали перерахунку: підвищення дітям війни відповідно до Закону України “Про соціальний захист дітей війни”, додаткові пенсії за шкоду заподіяну здоров’ю та компенсаційні виплати за втрату годувальника відповідно до Закону України “Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”.

 Не перераховувалися пенсії за віком та пенсії інвалідів 3 групи, які не мають необхідного стажу роботи, встановленого нормами статті  28 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (по пенсіях, які призначені до 01.10.2011 року, за наявності у чоловіків 25, а у жінок – 20 років страхового стажу; по пенсіях, які призначені або перераховані з урахуванням стажу та заробітку після 01.10.2011 року за наявності у чоловіків 35, а у жінок -30 років страхового стажу).

 Надбавки донорам, передбачені Законом України “Про донорство крові та її компонентів” перераховані виходячи із розміру прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць з 01.09.2015 року – 1330,00 грн.

 Після перерахунку розмір пенсійних виплат (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством, крім доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною), не може перевищувати десяти прожиткових мінімумів, установлених для осіб, які втратили працездатність, або максимального розміру пенсійної виплати з урахуванням збереженої індексації за вересень 2011 року.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *