Народ мій є, в його гарячих жилах козацька кров нуртує і гуде

14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій державі традиційно відзначається День українського козацтва. В цьому році згідно з Указом Президента України, 14 жовтня вперше на державному рівні відзначався День захисника України.

Свято встановлено з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і перемог українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві. Саме тому, в ці дні бібліотечні заклади міста проводять заходи, приурочені до цієї дати.

Літературний ранок «Свято доблесті та честі», присвячений Дню захисника України, пройшов у міській бібліотеці №2 для учнів 4 класу ЗОШ№5 І-ІІІст. (кл. керівник Драгунова Т.В.). Діти дізналися історію встановлення свята, про героїзм захисників на Сході України, відгадували загадки на військову тематику, слухали вірші та цікаві оповіді про козаків. Не по-дитячому серйозно і душевно декламували учні вірші про сьогодення України на Донбасі. До болю зворушливо і з невимовним сумом в очах звучали вірші «Війна це горе» та «Наказ українцям» у виконанні Стаса Ляшка та Назара Давиденка. На закінчення зустрічі присутні мали змогу познайомитися з тематичною літературою на книжковій виставці «Слава Україні! Героям слава!».

До Дня українського козацтва в книгозбірні №1 для учнів 6 класу ЗОШ №3 (кл. керівник Капран Л.О.) цікаво та змістовно пройшов історичний журнал «Наша слава…не вмре…не загине…». Бібліотекарі розповіли дітям про побут і звичаї козаків, зробили бібліографічний огляд книг представлених на тематичній виставці «Володарі гетьманської булави». Учні з великим задоволенням переглянули музичний відео кліп про козаків та взяли активну участь у історико-літературній вікторині «Чи знаєш ти історію українського козацтва».

Бібліотека №3 разом з Куданівським клубом до Дня українського козацтва для юних жителів села  провела мандрівку в минуле «Дні козацької звитяги». В святково прибраному залі присутнiх вiтали учасники художньої cамодiяльностi Куданiвського клубу, які майстерно виконали патріотичні вiршi, пiснi i танцi, насиченi любов’ю до рiдної землi і пошаною до історичного минулого країни.

2164

2160

2165

Інформація бібліотечних закладів

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *