Розгляд звернень громадян у прокуратурі Лебединського району за 9 місяців 2015 року

Звернення громадян є одним із важливих джерел інформації, яке достовірно свідчить про стан законності в регіоні, стан додержання прав громадян, дозволяє оперативно реагувати на порушення законності та своєчасно поновлювати права громадян, відшкодовувати завдані збитки.

Протягом 9 місяців 2015 року до прокуратури Лебединського району надійшло 123 звернення громадян з яких 62 вирішено та 7 задоволено.

Також, до прокуратури району надійшло 61 звернення, що відносяться до повноважень органів державної влади та контролю. Такі звернення прокуратурою відповідно до вимог чинного законодавства спрямовуються за належністю. Однак, непоодинокими є випадки коли громадяни звертаються до органів прокуратури повторно з одного й того ж питання вже після його розгляду відповідальним органом.

На особистому прийомі громадян працівниками прокуратури Лебединського району прийнято 91 особу, з них особисто прокурором 55.

В той же час, непоодинокими є випадки звернення громадян в органи прокуратури до вирішення порушених у зверненні питань компетентним органом.

Прокуратурою району по суті вирішено 62 звернень громадян, які здебільшого стосувались досудового розслідування та з питань представництва інтересів громадян та держави в суді.

Протягом 9 місяців 2015 року звернення від народних депутатів України, Героїв Радянського Союзу та інвалідів Великої Вітчизняної війни до прокуратури району не надходили.

 

Прокурор Лебединського району,
старший радник юстиції А. Гриценко

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *