На порядку денному – соціальний захист населення

Питанню стану соціального захисту населення міста була присвячена остання апаратна нарада, яку провів міський голова Анатолій Троян 5 жовтня ц.р.

Під час наради були розглянуті актуальні питання призначення і виплати державних соціальних допомог, оформлення громадянами міста субсидій, призначення допомог інвалідам, ветеранам війни, громадянам, які постраждали від аварії на ЧАЕС, а також допомоги вимушеним переселенцям та воїнам АТО.

Звітуючи про результати роботи за 9 місяців 2015 року, в.о. начальника управління праці і соціального захисту населення Світлана Ліщук відзначила, що з початку року управлінням призначено і виплачено 12 млн. 691,4 тис. грн. допомог сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам.

У зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму з вересня 2015 року працівниками управління здійснено перерахунок по 1820 справах отримувачів допомог. Сума перерахунку склала 258,3 тис. грн., які лебединці отримають у вигляді доплат в жовтні цього року.

Станом на 01 жовтня 2015 року на обліку в управлінні перебувають 200 сімей (379 чол.) внутрішньо переміщених осіб, із них 101 сім’я отримує щомісячну адресну допомогу, в тому числі допомогу для покриття витрат на проживання і оплату житлово-комунальних послуг на суму 1 млн. 319,5 тис. грн.

Субсидії на житлово-комунальні послуги нараховані 5288 сім’ям на суму 11 млн. 148,7 тис. грн., на тверде паливо і скраплений газ – 172 сім’ям на 248,1 тис. грн.

В місті проживає 351 громадянин, що постраждав від аварії на ЧАЕС, яким виплачено з початку року 341,1 тис. грн.

Також з початку року оздоровлено 37 осіб: 11 інвалідів  війни, 13 інвалідів загального захворювання, 4 учасників бойових дій, 6 учасників війни, 3 членів сім’ї загиблого.

На обліку в управлінні перебувають 95 осіб, що мають статус учасника бойових дій в зоні АТО. Всі вони користуються пільгами на житлово-комунальні послуги та послуги зв’язку. Відповідно до обласної програми соціального захисту населення на 2013-2016 роки, 47 учасників АТО вже забезпечені дровами. Прийом заявок продовжується.

Відповідно до доручення міського голови Анатолія Трояна управлінням розробляється Положення про порядок надання матеріальної допомоги воїнам АТО, сім’ям загиблих, поранених та мобілізованих військовослужбовців за рахунок коштів міського бюджету. Проект Програми буде представлено до розгляду сесії міської ради у жовтні 2015 року.

Звертаючи увагу учасників наради на деякі проблеми щодо соціального захисту населення, Анатолій Троян наголосив на тому, що головним завданням міської ради є і буде розвиток м. Лебедина і підпорядкованих сел, поліпшення добробуту, а також  соціального захисту громадян міста та чітке дотримання у своїй діяльності чинного законодавства.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *