Інформація про стан діяльності прокуратури Лебединського району в сфері представництва

Прокуратурою Лебединського району протягом 9 місяців 2015 року вжито ряд організаційно-практичних заходів, спрямованих на реальне усунення порушень законів, поновлення прав громадян та інтересів держави, зокрема, заходами представницького характеру.

Упродовж 9 місяців 2015 року здійснюючи представництво інтересів громадян та держави в суді прокуратурою району заявлено 37 позовів (заяв) на суму 1,351 млн. грн.

Зокрема, в інтересах громадян заявлено 6 позовів на загальну суму 409 тис. грн., з яких 2 позови на захист інтересів неповнолітніх на суму 204 тис. грн.

За результатами розгляду позовів прокурора поновлено конституційні права 7 громадянам.

Також прокуратурою Лебединського району заявлено 8 позовів в інтересах держави про відшкодування витрат понесених закладом охорони здоров’я на стаціонарне лікування потерпілих від злочинів на суму 18 тис. грн.

У сфері земельних відносин прокуратурою району в інтересах держави заявлено 12 позовів на загальну суму 856 тис. грн., які задоволені судом у повному обсязі.

Крім того, за 9 місяців 2015 року прокуратурою району заявлено до суду 8 позовів про стягнення заборгованості зі сплати обов’язкових платежів до Державного бюджету на суму 62 тис. грн., з яких у 2 справах боржниками добровільно виконано позовні вимоги на суму 19 тис. грн.

Прокурор Лебединського району,
старший радник юстиції А.Гриценко

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *