Визначено переможця конкурсу на кращий проект Гімну міста

Нещодавно відбулося засідання комісії з проведення конкурсу на кращий проект Гімну міста Лебедина.

Метою конкурсу було створення музичного символу міста Лебедина, пробудження у городян почуття патріотизму, поваги та любові до рідного міста.

За час проведення конкурсу, на розгляд комісії було подано лише один проект, який відомий лебединцям з фестивалю «Єдина Сумщина – єдина країна», що відбувся 21 серпня в с. Підопригори.

Як відзначає голова конкурсної комісії – заступник міського голови Василь Каща, Лебедин має дуже насичену та багату історію. Чимало місцевих та українських майстрів слова,  митців, композиторів та діячів інших творчих професій були пов’язані з Лебедином. І не рідко їх на твори надихали наші люди та пейзажі.

В останній час, ледве не кожного року ми маємо нову пісню про наш Лебедин. І треба віддати належне тому що авторами цих творів є люди абсолютно різного віку. Отже питання прославлення нашого міста у особистій творчій спадщині  є важливим і спільним для всіх лебединців.

Знаково, що і такий видатний колектив в сьогоденній українській культурі, як Студія «Квартал 95»  також зацікавилися нашим містом. Адже підготовлена ними композиція про Лебедин, ще й у виконанні нашого Почесного громадянина Анатолія Сахна і дитячого хору школи мистецтв ім. Б.Р. Гмирі звучала дуже патріотично. Ця композиція авжеж заслуговує на те, щоб стати офіційним Гімном міста.

Цю позицію підтримали й інші члени комісії, серед них: директор Лебединської дитячої школи мистецтв ім. Б.Р. Гмирі Олександр Ковальчук, вчитель музики Лебединської ЗОШ №5 Лариса Шелепова, вчитель фортепіано школи мистецтв Олег Балабан, директор Лебединського центру позашкільної освіти Світлана Тонкошкур, заступник голови громадської ради при міськвиконкомі Володимир Кравченко та інші.

Комісія також рекомендувала подати на розгляд чергової сесії  міської ради музично-поетичний твір – переможець конкурсу.

Після затвердження Гімну міста на пленарному засіданні сесії Лебединської міської ради, він буде використовуватися як офіційний символ міста Лебедина.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *