Олексій Полив`яний: «Із початку року легалізовано 84 робочих місця»

Одним із головних пріоритетів роботи податківців є легалізація заробітної плати, боротьба з виплатами зарплат «у конвертах» та захист інтересів громадян у дотриманні роботодавцями норм трудового законодавства.

Говорить начальник Сумської ОДПІ Олексій ПОЛИВ`ЯНИЙ: «Нами щодо кожного платника здійснюється аналіз причин нарахування та виплати заробітної плати, нижчої за мінімальну, та визначаються шляхи її підвищення відповідно до чинного законодавства. Від розміру заробітної плати залежить розмір податку на доходи фізичних осіб – одного з основних джерел наповнення місцевих бюджетів. Постійно триває робота з виявлення фактів використання роботодавцями неоформленої належним чином найманої праці та виплат заробітної плати у «конвертах».

Так, з початку року працівниками Сумської ОДПІ обстежено 102 суб’єкта господарської діяльності (СГД), на 89 з них виявлено порушення в частині укладання трудових договорів. За результатами обстежень – легалізовано 84 робочих місця.

Крім того, з січня 2015 року проведено 23 перевірки суб’єктів господарської діяльності, як результат – виявлено порушення з нарахування та виплати заробітної плати. Таким чином донараховано 536 тис. грн., сплачено до бюджету 42,5 тис. грн..

Із початку року Сумською ОДПІ проведено 12 фактичних перевірок ФОП. За результатами проведених перевірок виявлено 5 осіб, які займалися підприємницькою діяльність без державної реєстрації.

Керівникам підприємств та приватним підприємцям варто пам’ятати, що відповідно до чинного законодавства за навмисне ухилення від сплати податків та порушення норм законодавства щодо нарахування і виплати заробітної плати передбачена адміністративна і кримінальна відповідальність.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *