Особливим дітям – особлива увага

Вже майже місяць, у пілотному варіанті,  в Лебедині діє реабілітаційна група для дітей-інвалідів при Комунальному закладі Сумської обласної ради «Лебединська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат.

Група створена відповідно до рішення 66-ї сесії міської ради від 31 серпня 2015 року. На сьогодні, група існує за рахунок підтримки школи-інтернат, що має у своєму штаті кваліфікованих педагогів, дефектологів, а також необхідну матеріальну базу. В групі із денним перебуванням дітей проходить реабілітацію 7 дітей-інвалідів з міста Лебедина.

Як відзначають у самій школі-інтернат, у закладі розпочався повноцінний реабілітаційний процес. Зусилля педагогічного та медичного персоналу спрямовані на усунення недоліків розвитку особистості дитини в цілому. Засоби корекційного та медичного впливу ґрунтуються на максимальному використанні збережених можливостей дітей-інвалідів, що дає змогу поступово активізувати порушені чи недорозвинуті функції і спрямувати на те, щоб навчити вихованців орієнтуватися у побуті, самообслуговуванні, долучатися до нескладних процесів та сприяти їхній самореалізації.

Відзначаючи важливість такої роботи, міський голова Анатолій Троян підкреслює, що окрім практичної користі для самих дітей-інвалідів, така форма роботи дарує нову енергію батькам, які виховують дітей з особливими потребами, сміливо йти вперед, а дружня команда фахівців, підтримка влади – допомагає пережити складний період та досягати поставлених цілей.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *