Міськрада голосувала одностайно

Лебединська міська рада на черговій сесії затвердила Гімн міста Лебедина. 25 вересня ц.р., під час 67-ї сесії міської ради, “за” проголосували усі присутні на сесії депутати.

За словами міського голови Анатолія Трояна, Гімн міста затверджено за підсумками загальноміського конкурсу. Конкурс проводився з метою створення музичного символу Лебедина, який  сприятиме  вихованню почуття патріотизму, поваги та любові до рідного міста.

Під час засідання сесії Гімн Лебедина був продемонстрований депутатам. Його виконав Почесний громадянин Лебедина разом з хором Лебединської дитячої школи мистецтв ім. Б.Р. Гмирі

Одночасно з текстом і музикою гімну міста депутати схвалили положення про зміст, опис та порядок використання Гімну міста Лебедина. Зокрема, прописано, що Гімн міста Лебедина є офіційним символом місцевого самоврядування. Передбачається, що він буде виконуватися під час урочистих зборів, міських свят, фестивалів та конкурсів. Відтепер кожна сесія обов`язково буде відкриватися та закриватися Гімном міста, після виконання Державного гімну України.

Також визначено, що Гімн Лебедина може виконуватися в оркестровому, хоровому, оркестрово-хоровому або іншому вокально-інструментальному виконанні. Організації, підприємства та установи за використання Гімну міста, з комерційною метою, мають сплачувати збір за використання символіки.

Міський голова Анатолій Троян назвав сесію історичною і підкреслив, що тепер Лебедин має всю необхідну місцеву символіку – герб, прапор та гімн.

Серед інших питань порядку денного, депутати обговорили хід виконання міської Програми розвитку фізичної культури і спорту в м. Лебедині на 2012-2016 роки, затвердженої рішенням 25-ї сесії міської ради VI-го скликання від 22.08.2012 року. Інформуючи про стан справ, заступник міського голови Василь Каща відзначив, що протягом останнього року в місті було проведено 35 міських змагань з масових видів спорту. Вихованець секції панкратіону Владислав Шевченко у травні 2015 року виконав норматив майстра спорту України, а його товариші  по спорту вихованці секції панкратівну Богдан Шило (ЗОШ №1), Роман Міронов (ЗОШ №3) та студенти Лебединського педучилища Олександр Головня, Олег Горбунов, Віталій Парненко, Сергій Гавриш, Олександр Борейко  стали чемпіонами та призерами України з цього виду спорту.

Також, депутати внесли зміни до міської програми соціального захисту ветеранів війни та праці, інвалідів, малозабезпечених верств населення на 2015 рік, збільшивши розмір матеріальної допомоги інвалідам, які потребують лікування шляхом гемодіалізу.

Серед питань економічного блоку, депутати дали згоду на реєстрацію договору купівлі-продажу комунального майна (квартири № 2 по вул. Гудимівська, 8), внесли зміни до міської програми соціально-економічного розвитку міста Лебедина та до міського бюджету на 2015 рік, передбачивши, за рахунок дотації, кошти на поточний ремонт доріг – 300 тис. грн., капітальний ремонт доріг – 110 тис. грн., благоустрій міста – 200 тис. грн., ремонт куданівського клубу – 20 тис. грн. та 662 тис. грн. на фінансування освітньої галузі.

Були розглянуті та прийняті рішення з блоку земельних питань. Зокрема, депутати дали згоду на затвердження технічної документації із землеустрою та встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), тощо.

Підтримані сесією і пропозиції по зміні структури  виконавчих органів ради та загальної  чисельності апарату. Зокрема, було розширено штат міського центру надання адміністративних послуг за рахунок посади державного адміністратора (без загального збільшення штату виконкому).

Після розгляду всіх питань порядку денного, сесія була оголошена закритою.

 Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *