Лебедин готується до зими

У місті продовжується посилена підготовка до опалювального сезону. На цьому наголосив міський голова Анатолій Троян під час наради з керівниками структурних підрозділів міськради. Особливо важливою є злагоджена робота комунальних підприємств.

Наближаються встановлені терміни, коли житлово-комунальні підприємства міста, а також бюджетні установи та організації повинні повідомити про свою готовність увійти в опалювальний період та працювати в зимових умовах.

Про те, що зроблено і що ще планують виконати при підготовці міста до опалювального сезону, інформує міське управління житлово-комунального господарства.

– Головне, місто Лебедин в готовності розпочати опалювальний сезон, як тільки впродовж трьох діб середньодобова температура опуститься нижче 8 градусів тепла. За останньою інформацією, котельні і суміжне обладнання повністю , на 100%, готове до роботи.

Також завершується підготовка житлового фонду міста. Впродовж останніх 5 місяців КП «Лебединська ЖЕК, на чийому обслуговуванні знаходиться 86 житлових будинків, та КП «Будинкоуправління Черемушки» провели великий обсяг робіт. Зокрема, виконані такі роботи, як ремонт під’їздів, засклення в них вікон, поточний ремонт і обслуговування інженерних комунікацій, ремонти покрівель та підвалів.

Так, поточний ремонт покрівель проведено на 27 багатоквартирних будинках, проведено капітальний ремонт стиків у 5 панельних будинках, здійснено ремонт електрощитових і встановлення діодів для економії електроенергії в 7 п’ятиповерхових будинках, а також замінено більше 30 вхідних дверей до під’їздів, відремонтовані виходи на покрівлю.

В роботі залишається ще кілька об’єктів, де ще будуть ремонти електрощитового обладнання і систем водопостачання та загальнобудинкових комунікацій.

Так само активно йде підготовка дорожнього господарства. Підприємством «Комбінат благоустрою» заготовлені спеціальні суміші та пісок для посипки доріг під час ожеледі.

Анатолій Троян попросив усіх керівників структурних підрозділів міськради ще раз перевірити вікна, двері, дахи у своїх приміщеннях і завершити заходи з енергоощадності. У закладах соціального захисту й освіти – в першу чергу. Конче необхідно переконатися, наскільки готові до пробних запусків усі системи опалення. Перевірки проведуть уже через кілька днів. Крім того, слід особливу увагу приділити стану водопровідних мереж – якщо вони десь на поверхні, то їх потрібно захистити від дії низьких температур.

Міський голова підкреслив, що похолодання, яке раптово днями прийшло у Лебедин, повинно спонукати всіх нас подбати про готовність до зими.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *