ЦІНОВА СИТУАЦІЯ НА СПОЖИВЧОМУ РИНКУ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ У СЕРПНІ 2015 РОКУ

     Головне управління статистики у Сумській області повідомляє.

     У серпні 2015р. індекс споживчих цін (ІСЦ) по області становив 98,6%, по Україні – 99,2%.

     На споживчому ринку області у серпні 2015р. індекс цін на продукти харчування та безалкогольні напої склав 96,9%. Серед продуктів харчування на 23,4% знизились ціни на овочі, а найбільше – на 57,5%–24,7% – подешевшали буряк, морква, перець солодкий, помідори, кабачки та баклажани, картопля. На 22,4% стали коштувати менше фрукти, зокрема, кавуни – на 51,7%, яблука – на 30,5%, банани – на 22,2%. Крім цього на 4,1%–1,2% знизились ціни на рис, мед, борошно, рибу та продукти з риби, макаронні вироби. Водночас на 1,8-0,6% подорожчали м’ясо та м’ясопродукти, молоко, сир та яйця, олія та жири, цукор, джем, мед, шоколад та кондитерські вироби з цукру.

    На споживчому ринку непродовольчих товарів та послуг спостерігалось коливання цін. Упродовж серпня дещо подешевшали одяг і взуття, фармацевтична продукція, меблі та предмети обстановки, побутова техніка.

     Разом з цим зросла вартість проїзду в автомобільному пасажирському транспорті, проживання у пансіонатах. Крім цього підвищилась плата за утримання дітей у дошкільних закладах, зросла вартість послуг санаторно-курортних установ.

     Ціни на комунальні послуги залишились без змін.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *