Бібліотеки міста: інноваційні методи роботи

Захопити людину читанням – завдання непросте. Масова робота – один із шляхів досягнення цієї мети бібліотекою. Останнім часом форми масової роботи в бібліотеках зазнали значних інновацій. В ці погожі осінні дні крім традиційних методів, книгозбірні використовують нові, завдяки яким у читачів формується сприймання бібліотеки, як життєво необхідної для навчання, дозвілля і розвитку.

Фізичне виховання підростаючого покоління грає суттєву роль у моральному, вольовому та естетичному розвитку, утверджуючи здоровий спосіб життя, як невід’ємний елемент загальної культури. До Дня фізичної культури і спорту в бібліотеці №1 з вихованцями дитячої студії естетичного виховання «Джерельце» та їх рідними було проведено БІБЛІОФРЕШ «Спортивне життя планети». Присутні мали змогу переглянути тематичну літературу, представлену на  ВИСТАВЦІ-ФАКТАЖІ  «Спорт-як здоров’я», а бібліотекарі познайомили з новинками та цікавинками подій з спортивного життя світу. На закінчення зустрічі діти та дорослі взяли участь в спортивно-ігрових змаганнях «Веселі старти». Присутні мали чудову нагоду перевірити свої знання, проявити спритність, кмітливість, отримати величезний заряд позитивних емоцій.

На дитячому та юнацькому абонементі бібліотеки №1 оформлена книжкова ВИСТАВКА-ЗАПРОШЕННЯ «Читай про себе», яка користується великим попитом серед молоді. А діти з захопленням читають книги від БІБЛІОПАРАСОЛЬКИ.

В міській бібліотеці №2 вже стало традицією проводити для юних відвідувачів екскурс у ПОРТАЛ духовності. Це невеликі подорожі у Біблію, ознайомлення дітей із основними православними святами та народними обрядами. Адже діти повинні знати, для чого нам потрібна віра в Бога, а значить надія на добро, справедливість, духовність, уміння розпізнавати добро і зло, вчитися мужності, терпінню. Цього разу учні познайомилися з вересневими духовними святами: Різдво Пресвятої Богородиці та Воздвиження Чесного Хреста. Присутні мали змогу ознайомитися з кращими зразками духовної літератури на книжковій ВИСТАВЦІ-ІНСТАЛЯЦІЇ  «Дітям про вічне».

1788

Інформація бібліотечних закладів

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *