Живу, люблю і дихаю тобою, моє найкраще місто на землі!

ЛЕБЕДИНУ – 361!

19 серпня Лебедин відзначає 361-у річницю від часу свого заснування. Цьогоріч заходи будуть скромнішими, ніж минулого, ювілейного року, однак, не менш цікавими.

 Ми ж напередодні свята вирішили запитати в активних лебединців, що для них означає жити в Лебедині, яким для них є це місто, і яким вони бачать його у майбутньому!

1649Борис Ткаченко
історик, краєзнавець, Почесний громадянин міста

З Днем народження тебе, моє місто! Лебедин для мене – це наймиліший і найдорожчий серцю клаптик України, без якого я не можу уявити свого життя. Тут жили і живуть люди, дорогі моєму серцю. Тут взагалі маса неординарних і цікавих особистостей, в тому числі – серед молоді. Будь-яка дата народження міста – не лише свято з фейєрверками і парадом. Це – як день народження друга. А у друга ти бачиш всі недоліки і проблеми, але любиш його і поважаєш. 

Хочу побажати своїм землякам в день народження нашого міста не тільки дуже потрібного нам усім миру на землі, а таких простих і вічних речей, як віра і любов. Знаю, наскільки важко в такий напружений та нестабільний час зберігати в серці любов до людей, що нас оточують. Розумію, як непросто утримувати віру в справедливість та стабільність в нашій державі, щодня спостерігаючи корупцію та негаразди. Але мусимо це робити, бо інакше ми втратимо не тільки себе, а й країну.

З Днем народження тебе, моє Місто!

 1638Віктор Єфросінін
волонтер

У житті кожного з нас буває багато свят, як особистих, так і загальнодержавних. Але є свята, які займають окреме місце в наших серцях та душах, і є загальним святом для нас всіх – це свято нашого рідного міста! 

Яскраві сторінки історії Лебедина перевиті героїчним духом та трудовою звитягою. Змінюються покоління, але незмінною залишається наша любов до рідної землі.

Тому в день, коли Лебедин святкує свій день народження, бажаю тільки одного: щоб ми всі зрозуміли, що спільно несемо відповідальність за його розвиток та майбутнє, а отже ніхто, окрім нас самих, не зробить його кращим.

 1639Роман Гришак
учасник бойових дій в зоні АТО

Наше місто завжди було містом героїв, що боролися і відстоювали свою землю. Лебедин – це місто, в якому я народився, в якому виріс, яке дало мені все, що є найдорожчим у моєму житті. Це – моя маленька Батьківщина. Це місто, в якому комфортно та затишно, незважаючи на всі «але»…

Щиро вітаю лебединців із Днем міста! Нехай же зростає та процвітає наше улюблене місто! Нехай щастя, любов і достаток живуть на кожній його вулиці, у кожному домі, в кожній родині, об’єднуючи всіх нас у згуртовану і небайдужу громаду — громаду патріотів.

.

1640Анатолій Удод
поет, письменник, історик, директор Лебединської спеціальної школи-інтернат

З майже 59-ти років – п’ятдесят  прожив у Лебедині. Це – моя мала Батьківщина з великої літери. Скептично сприймаю негативні висловлювання про «провінцію». Знаю: провінціали духу часто живуть у столицях, носії Всесвіту в душі – у глибинці.

 

О, доле моя ! І строката й барвиста,
Як рима прудка у складному вірші…
Коли повертаюсь до рідного міста,
Спокійно стає на душі.

         Купається літо у стиглому житі,
        Над озером срібних хмаринок шиття…
        Мала Батьківщина – найбільша у світі,
        Бо в ній ти побачив життя.

Від Бога даються життєві закони,
Я твердо навіки засвоїв один:
В Тобі мого роду коріння і крони,
О, Всесвіте мій ! – Лебедин …

 OLYMPUS DIGITAL CAMERAВалерій Чалий
директор ТОВ «Крук», «Людина року – 2013» в м. Лебедині

Для мене Лебедин – найкраще місто в Україні. Місто толерантних, щирих і працьовитих людей. Це місто я люблю за його неоднозначність і життєву енергію. Сюди завжди хочеться повертатися і не хочеться їхати. Мрію про його найкращі часи, коли мешканці шануватимуть та берегтимуть кожний дім та вулицю! 

З нагоди свята хочу побажати усім лебединцям зробити своє рідне місто найкращим, а його гостям завжди почуватися у ньому, немов вдома. І щоб у двері жодного міста, жодної країни ніколи не стукала війна! Миру, добра і любові!

 1642Олександр Огієнко
«Почесний меценат м. Лебедина», директор ТОВ «Укртранспневматика»

Місто вічно молоде і затишне водночас. Таке поєднання робить його неповторним. Для мене Лебедин – найкраще місто в цілому світі, в якому я себе відчуваю комфортно, куди я хочу повернутися. Та передусім – це мій рідний дім. Мала батьківщина моєї родини. Місто прекрасних спогадів, історій та легенд. Місто мрій, надій і сподівань… 

Мешканцям бажаю вдихати на повні груди переповнене цвітом повітря весни, посміхатися літньому сонцю, споглядати, як восени падає з дерева останній листок, і як на різдво вкриває землю біле хутро… Бо все це в Лебедині відбувається по-особливому. Мрійте і хай омріяне збувається!

 OLYMPUS DIGITAL CAMERAОлександр Удодік
депутат Сумської обласної ради,директор Лебединського медичного училища ім. проф. М.І. Сітенка

Для мене Лебедин – найулюбленіше та найдорожче місто, яке я не проміняю на жодне у всьому світі.

Я – син Рівенщини, ходив до школи на Чернігівщині, здобував фах у Харкові і 32 роки живу і працюю у рідному вже Лебедині.

Лебедин – це чарівність природи, добрі, розумні, працьовиті і терплячі люди. Я вірю, що з такою талановитою, перспективною місцевою молоддю, ми зробимо його окрасою України.

Я люблю тебе, моє рідне місто!

 1644Валерій ЛОБІНЦЕВ
художник-дизайнер, «Людина року – 2013» в номінації «Творча діяльність»

Мабуть я буду не оригінальним, але моє місто – це мій дім, сповнений яскравими барвами вулиць і площ… А головне – людьми – добрими, щирими, рідними, усміхненими.
Кожен куточок Лебедина – особливий по своєму, і, мабуть, у кожного є свій, особливий, який нагадує про пам’ятні події в житті. 

З нагоди свята хотів би щиро привітати всіх із Днем народження нашого міста. Адже місто – це, передусім, його мешканці, це – кожен з нас, наші вчинки, наші задуми та мрії. Тож нехай мрії здійснюються, а Лебедин розвивається та квітне!

.

1645Володимир Дудченко
письменник, Заслужений журналіст України

Для мене Лебедин – це велика школа життя, в якій я навчався, вивчав людей, в якій я вивчав свої можливості і навчав інших. Тут я знайшов свою професію, якій віддав 60 років свого життя. Я радію кожному успіху свого міста і його мешканців, серед яких маю безліч добрих знайомих.

Упродовж всього життя Лебедин і його мешканці дарували мені натхнення і бажання працювати. Прогулюючись вулицями рідного міста, не можна не захопитися їхньою красою. І саме це захоплення, згодом вилилося у книгу «Вулицями рідного міста» (або «Лебедин на межі тисячоліть»). Приємно, що цю роботу оцінили не тільки лебединці, а й жителі всієї Сумщини, присудивши за неї почесну відзнаку імені Пилипа Рудя.

З днем дня народження, рідне місто, миру, достатку та благополуччя  твоїм мешканцям!

1646Надія Солодовник
журналіст, ветеран праці

Півстоліття тому вперше зустрілася з містом, котре красиво називається Лебедин. Чому ж саме так? Дитяча уява спрацювала: вочевидь, до нього у теплу пору прилітають лебеді. Та вже згодом зрозуміла чому насправді, коли вперше побачила з однойменною назвою озеро, яке чарувало лише величчю і блакиттю. Але ж ота легенда про лебедів, яку повідали колеги-журналісти старшого покоління, знову повернула мене у дитинство. Дійсно, у сиву давнину перших мешканців міста чарували ці красиві і величні птахи.

Лебедин… Місто мого зростання, становлення, як фахівця, удач і прикрощів, радості і смутку. Усе свідоме життя разом із ним крокую у майбутнє. І жодного разу не пошкодувала, що повернулася сюди після закінчення вишу, а не подалася у мегаполіси.

Усього було на життєвому шляху, але саме це тихе і затишне слобожанське містечко, численні друзі (і юності, і нові, які з’явилися в дорослому віці) допомогли самоутвердитися, подолати труднощі.

Біжать у даль роки. Ось уже й моє покоління досягло пенсійного віку. Але місто не старіє. Навпаки – молодіє, розквітає, розбудовується, прикрашається. Усе це завдяки його жителям. І впевнена: так буде і в майбутньому! Лише б над Україною, над Лебедином зокрема сяяло сонце і чарувало своєю блакиттю мирне небо. Молодій і розквітай, рідне місто, у майбутніх роках, століттях, тисячоліттях!

1648Марина Кубрак
студентка Лебединського педагогічного училища ім. А.С. Макаренка

Місто Лебедин для мене – це місце народження, моя мала батьківщина. Звичайно, воно є далеко не «ідеальним містом», є ще багато над чим працювати, але зручним і комфортним для проживання. Я люблю цей лебединий край! Адже Лебединщина – багатюща історична, культурна, духовна, природна спадщина. Ще з прадавніх часів ця місцевість із родючою землею, повноводими річками, буйностеблими луками постійно приваблювала до себе увагу охочих. Із Лебединщиною пов’язані імена багатьох видатних людей. Це край, що завжди наполегливо і завзято працював. Сучасний Лебедин – місто доброї енергії, місто творчих людей. І довершеним воно стане тоді, коли всі його мешканці зрозуміють, що любити – значить діяти. Сподіваюся і вірю, що мій рідний і любимий Лебедин таки стане колись містом-мрією і кожен буде насолоджуватися проживанням у ньому.

Зі святом тебе, моє рідне місто!

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *