Стан галузі тваринництва у районах у січні–травні 2015р.

За даними Головного управління статистики у Сумській області у січні–травні 2015р. в області вироблено м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій вазі) 26,6 тис.т, молока – 162,8 тис.т, яєць – 170,4 млн.шт. Порівняно з аналогічним періодом 2014р. обсяги виробництва молока, яєць та м’яса складають 97,8%,  93,5% та 92,7% відповідно.

У сільськогосподарських підприємствах виробництво молока збільшено на 4,9%. Обсяги виробництва м’яса та яєць до січня–травня 2014р. становлять 86,2% та 86,0% відповідно.

Перевищили рівень січня–травня 2014р. по виробництву м’яса  сільськогосподарські підприємства (крім малих) чотирьох районів області: Глухівського (на 51,3%), Кролевецького (на 49,8%), Великописарівського (на 25,6%), Охтирського (на 11,1%). Виробництво молока збільшилося у 13 районах, а найсуттєвіше – у сільгосппідприємствах Глухівського (на 26,6%), Тростянецького (на 21,5%), Охтирського (на 12,3%), Буринського (на 11,7%).

В області за січень–травень 2015р. у порівнянні з січнем–травнем 2014р. у сільгосппідприємствах (крім малих) середній надій молока від однієї корови,
у розрахунку на середнє поголів’я корів молочного стада, збільшився на 140 кг і становить 1986 кг. Найвищі надої отримали підприємства Тростянецького
(2620 кг), Сумського (2370 кг), Великописарівського (2336 кг) районів.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *