День скорботи: в Лебедині вшанували жертв війни

З нагоди відзначення 74-х роковин від початку війни 1941-1945 рр. – Дня скорботи – керівники міста та району, а також громадськість Лебедина поклали квіти до Меморіалу Слави. Хвилиною мовчання вшанували учасники заходу пам’ять загиблих в роки війни.

Війна принесла багато страждань і жителям нашого міста. Не можливо не захопитися подвигом лебединців, які відстояли незалежність нашої землі. Величезних втрат Лебедину завдала війна 1941-1945 рр. Всього в бойових діях на фронтах брало участь понад 16 тис. мешканців Лебединщини. З фронтів війни не повернулися 9 353 воїна-земляка, з яких 3 002 загинули в боях, в тому числі 1886 жителів міста Лебедина, 787 померли від ран, 194 загинули в полоні, 5 370 пропали безвісти. Героями стали четверо мешканців міста: Дмитро Антонович Карабан, Микола Іванович Лисунов, Микола Павлович Логвиненко та Григорій Миколайович Калініченко. Пам’ять про них непідвладна часу.

Міський голова Анатолій Троян звертаючись до присутніх відзначив, що і через 74 роки ми пам’ятаємо про величний подвиг нашого народу. Ми вклоняємося перед тими, хто дожив до наших днів. Вічна шана героям!

Данину пам’яті жертвам війни віддали також голова Лебединської РДА Сергій Древаль та голова районної ради Василь Калита.

1473

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *