Хай буде пам’ять незгасима!

В житті кожного народу багато великих спільних для всіх свят і пам’ятних дат. 2015-рік святкування 70 річниці Перемоги.

Біда не оминула жодної родини – у кожній хтось із близьких загинув на фронтах, навіки зник у пекельних печах концтаборів, був страчений у великих і малих “бабиних ярах”. Громадяни світу  й досі в неоплатному боргу перед тими мужніми людьми, яким судилося здобути Перемогу і тими, що загинули героїчною смертю на шляху до неї. 9 травня – це перемога всього українського народу у битві за своє життя, пам’ять про світлі подвиги і трагічні жертви.

У травневі дні в бібліотеках міста проходить низка заходів, присвячених ювілейній даті.

В бібліотеці №1 розгорнуто книжкову виставку «Збережемо пам’ять про подвиг» та відкритий перегляд літератури «Війною палала рідна земля».

1076

З учнями 7класу ЗОШ №3 (кл.керівник Катерина Бугайченко) в читальному залі бібліотеки пройшла патріотична година «Будь славен й пам’ятний в серцях нащадків Перемоги світлий день». Учні прослухали вірші воєнного часу, переглянули відеофільм «Цей День Перемоги», взяли участь у майстер-класі по виготовленню маків. Бібліотекар Ольга Барабаш виконала для присутніх пісню «Весна 45-го року». На закінчення зустрічі діти відвідали ветерана  Логвиненка Михайла Івановича, привітали його зі святом, і подарували квіти та солодощі.

З учасниками студії естетичного виховання «Джерельце» та їхніми батьками бібліотекарі провели практичне заняття по виготовленню символу пам’яті жертв війни – червоних маків.

Працівники бібліотеки №2 з юними користувачами бібліотеки провели годину-реквієм «Память вічно жива»  біля пам’ятника загиблим воїнам (мікрорайон «Черемушки»). Діти розповіли присутнім вірші воєнної тематики, та поклали квіти в пам’ять про подвиг.

В бібліотеці №3 до 70-річчя Перемоги пройшов урок патріотичного виховання «Вклоняємося вам герої» та оформлено тематичну книжкову виставку «Сторінки слави і безсмертя».

1077

1079

Міська бібліотека №1

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *