Разом робимо добру справу

Робота на благо міста: як громадська рада наводить лад у сквері Молодіжному

Сквер Молодіжний – окраса нашого міста і улюблене місце відпочинку багатьох лебединців, особливо молоді. Заснований кілька десятиліть тому сквер пережив часи свого розквіту і занепаду. Але останнім часом він поступово відроджується. І свій внесок у цю справу робить і громада міста.

Вже кілька років громадською радою м. Лебедина проводяться в сквері толоки, прибирається територія та збирається сміття. Але на цьому громадські активісти не зупиняються. Для зручності відпочиваючих вони власними силами та при підтримці спонсорів встановили 6 нових лавок, регулярно висаджують квіти та доглядають територію. Продовжують свої добрі справи вони і цього року.

Їхня мета – зробити сквер комфортною зеленою зоною, де мешканці громади зможуть із задоволенням відпочивати та проводити вільний час.

Черговий раз представники громадської ради зібралися в сквері 6 травня, аби впорядкувати його невеликий куточок напередодні 70-річчя Великої Перемоги.

Посадити квіти, встановити нові вазони, пофарбувати лавочки та навести лад  у сквері вийшла команда ініціативних членів громадської ради. Серед них: ініціатор заходу – екс-голова громадської ради Іван Мальцев, члени громадської ради Людмила Морозова, Надія Ковальчук, Валентина Кричкевич, Дмитро Коваленко, Микола Савчук, Едуард Буняк, Василь Луценко та нинішній керівник громадської ради Надія Антипенко.

За кілька годин активісти перетворили частину скверу, що заросла чагарником та присипана минулорічним сміттям, у затишний куточок, де під тінню дерев встановлені пофарбовані лавочки та вазони з квітами. Як відзначають самі активісти, їхня робота – це своєрідний подарунок лебединцям та рідному місту, що цими днями святкує 70-річчя Великої Перемоги.

1070

1064

– На саму роботу пішло зовсім набагато часу, ще 2-3 дня на підготовку, – розповідає Іван Мальцев. – Спочатку ми хотіли тільки пофарбувати лавочки. Але якщо вже щось робити – то робити з душею і якісно. Нам дуже хотілося висадити в сквері красиві квіти, щоб вони приносили задоволення лебединцям.

Знаєте, варто захотіти щось зробити і неодмінно з’являються люди, які можуть у цьому допомогти. Це підприємці нашого міста, що допомогли фарбою, виділили вазони та саджанці квітів. Громадська рада дуже дякує за допомогу і підтримку керівника філії «Дорбудсервіс» Леоніда Щегорцова, керівника ДП «Лебединський лісгосп» Івана Гуріна, директора ТОВ «Укртранспневматики» Олександра Огієнка, приватним підприємцям Галині Солосі (маг. «Автодеталь»), Анатолію Корнієнку (маг. «Чистий дім»), Валентині Андрущенко (маг. «Господарчі товари»), Валентині Лапіній (кафе «Вікторія»), Оксані Показанець (маг. «Оксана»), Тетяні Мальченко (за саджанці квітів).

Міський голова Анатолій Троян подякував активістам громадської ради за ініціативність та достойний приклад турботи за благоустрій скверу та рідного міста. Голова також висловивши сподівання, що цей приклад матиме підтримку серед лебединців. Адже без підтримки громади, міській владі дуже важко реалізовувати будь-які проекти чи програми. «Місто Лебедин, як маленька держава, жителі якої повинні розуміти і підтримувати один одного, бо коли ми разом – вирішуються всі питання», – підсумував очільник міста.

1073

 [layerslider id=”60″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *