Тиждень екологічних знань в бібліотеках міста

Серед глобальних проблем людства одне з основних місць за своєю значимістю у розвитку цивілізації займають екологічні. Сьогодні досить гострою є проблема екологічного просвітництва. Тому тема захисту навколишнього середовища завжди знаходиться у полі зору бібліотечних працівників, які спільно з екологами виховують у населення бережливе ставлення до природи. Не стоять осторонь щодо формування екологічної культури населення й бібліотеки міста. 

Щорічно в квітні в бібліотечних закладах проходить тиждень екологічних знань для юних користувачів, під час якого діти знайомляться з новими надходженнями на екологічну тематику, беруть участь у іграх, конкурсах, годинах здоров’я, еко-диспутах та ін.

Екологічний квест «Подорож стежинами рідного краю», який провели працівники бібліотеки №1 з учнями 3-го класу ЗОШ№3 ставив своїм завданням звернення уваги дітей на екологічні проблеми сьогодення та сприяння вихованню у них  свідомого відношення до проблем охорони навколишнього середовища. Команди «Пролісок» і «Тюльпан», рятуючи царівну Природу, відгадували загадки та прислів’я, відповідали на питання Чомусика, згадували героїв казок, брали участь у бліц-турнірі та ін.

У бібліотеці №1 працює клуб за інтересами екологічного напрямку «Білий лебідь», засідання якого відбуваються у форматі вікторин, майстер-класів по виготовленню виробів з природних матеріалів, екологічних подорожей.

А книжкові  виставки «Природа нашого краю», «Джерела вічні й невичерпні», «Природа джерело життя і краси», оформлені у бібліотеці, мають природознавче та етнографічне спрямування.

В бібліотеці №3 для юних користувачів було проведено еко-диспут «Збережемо красу Землі для нащадків» та оформлено книжкову полицю «Наодинці з природою».

Час змушує по-новому ставитися до екології, критичного ставлення до навколишнього середовища, наслідків Чорнобильської трагедії.

Чорнобильська катастрофа найбільша екологічна трагедія, що ніколи не зітреться з людської історії. Подвигу пожежників, які першими рятували країну від радіаційного лиха, була присвячена година пам’яті «Їх мужність зберегла світ», яку провели працівники  бібліотеки №2. В бібліотеках №1 та №3 для юних користувачів пройшли урок пам’яті «Чорнобиль…Трагедія …Пам’ять» та година інформації «Біль і сльози України», оформлено книжкові полиці «Чорнобиль не має минулого» та зроблено бібліографічний огляд літератури.

Ми повинні знати свою історію. Знати і пам’ятати тих, хто ціною життя врятував світ від катастрофи. А ще для того, щоб не повторювати помилок. Нашій планеті вистачить одного Чорнобиля.

1005

1007

1008

Інформація бібліотечних закладів

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *