Прокуратура Лебединського району стала на захист інтересів держави та вимагає відшкодувати збитки, завдані лікувальному закладу

Прокуратурою Лебединського району постійно вживаються заходи прокурорського реагування щодо відшкодування коштів витрачених закладами охорони здоров’я за стаціонарне лікування потерпілих від злочину.

Встановлено, що особи, потерпілі від злочину,  перебували на стаціонарному лікуванні в  КУ Лебединська центральна районна лікарня ім. лікаря К.О. Зільберника і на їх лікування з бюджету витрачалися кошти.

Відповідно до ч. 1 ст. 1206 Цивільного кодексу України особа, яка вчинила злочин, зобов’язана відшкодувати витрати закладові охорони здоров’я на лікування потерпілого від цього злочину.

Однак, ні під час досудового розслідування, ні під час судового розгляду кримінальних проваджень кошти витрачені закладом охорони здоров’я на лікування потерпілих від злочину обвинуваченими в добровільному порядку не сплачувалися.

Оскільки фінансування закладів охорони здоров’я, зокрема лікарні, здійснюється з Державного бюджету України, вбачається порушення державних інтересів, а тому мають місце підстави для звернення прокурора до суду в межах своєї компетенції, передбаченої ст.121 Конституції України, ст.36-1 Закону України «Про прокуратуру.

Як наслідок прокуратурою Лебединського району протягом січня-квітня 2015 року в інтересах держави заявлено  5 таких позовних заяв на загальну суму 7 тис. грн.

Старший прокурор прокуратури Лебединського району,
юрист 2 класу Є. Бойко

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *