ЗБІЛЬШЕНО ОРЕНДНУ ПЛАТУ ЗА ЗЕМЛЮ

Прокуратурою Лебединського району подано  до Господарського суду Сумської області в інтересах  сільських рад району 2 позови щодо збільшення розміру орендної плати за землю до 3%, передбачених Податковим кодексом України.

Так, у  відповідності до вимог Закону України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» від 27 березня 2014 року № 1166-VII п.27 до Податкового кодексу України внесено зміни, відповідно до яких підпункт 288.5.1 пункту 288.5 статті 288 викладено в новій редакції. Згідно ст. 288.5. Податкового кодексу розмір орендної плати встановлюється у договорі оренди, але річна сума платежу (п. 288.5.1.) не може бути меншою 3 відсотків від нормативної грошової оцінки.

За результатами судового розгляду, провадження у справах закрито, так як відповідачами були усунуті порушення закону, які стали підставою для звернення прокурора до суду.

Як наслідок в договори оренди земельних ділянок внесені зміни щодо збільшення розміру орендної плати за землю до 3%, передбачених Податковим кодексом України.

Старший прокурор прокуратури Лебединського району,
юрист 2 класу Є.Бойко

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *