Учні та педагоги Лебединської ЗОШ №1 долучилися до акції «Кобзар моєї родини»

Днями, в рамках програми «Скарби нашого роду»,  у місті Суми  проходила освітньо-культурологічна акція «Кобзар» моєї родини», яка присвячена 175-річчю першодруку «Кобзаря» Тараса Шевченка.

Учні та педагоги Лебединської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №1 не залишилися байдужими і долучилися до цього заходу. У поетичній вітальні зібралися шанувальники творчості поета: школярі, їх батьки та вчителі.

Не секрет, що для більшості українців збірка Т.Г.Шевченка «Кобзар» є сімейною святинею. Але не всі знають її історію. Саме про це розповіли присутнім учениці 9 класу Горішняк Марина та Гурлай Наталія.

Незвичайним у акції було те, що всі учасники прийшли із власними «Кобзарями», щоб розказати історії своїх книг і прочитати улюблені поезії.

Сiмейна бiблiотека є майже в кожнiй родині, бо книга завжди супроводжувала наше життя: навчала, розважала, відкривала новi свiти. Довгий час вона булла найцiннiшим подарунком. Тому не дивно, що більшість  «Кобзарів» передавались у спадок як сімейні реліквії.

Приємно було слухати поезії Т.Г.Шевченка: кожен намагався прочитати так, щоб вразити всіх присутніх.

Учасники акції отримали лише позитивні емоції, збагатилися духовно. А учні цікавилися, чи наступного року братимемо участь у подібних акціях. Почувши очікувану відповідь, почали уже планувати, що можна зробити. Значить, не пройшов час даремно.

«Кобзар» Т. Г.Шевченка був i, сподiваємося, буде особливою книгою для украiнцiв. I незважаючи на науково-технiчний прогрес i лазернi диски iз записом творiв письменникiв, «Кобзар» – книга, яка завжди буде в кожнiй украiнськiй родинi.

0963

0964

0962

 Лебединська ЗОШ №1

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *