Стан боротьби із злочинністю в місті

Питання боротьби із злочинністю та охорони громадського порядку в місті обговорювалися 20 квітня ц.р. під час апаратної наради у міського голови Анатолія Трояна.

З цього питання інформував присутніх – Микола Герасименко – заступник начальника Лебединського МВ УМВС України в Сумській області. Він зазначив, що правоохоронними органами Лебедина, завдяки вжитим заходам, досягнуто відповідних результатів у роботі по боротьбі зі злочинністю. Він також наголосив, що головний елемент цієї роботи – єдність цілей органів правопорядку та міської влади по утвердженні законності, усуненню причин та умов, що сприяють негативним проявам злочинності.

Загалом, у І кварталі 2015 року на території м. Лебедина відкрито 128 кримінальних проваджень за заявами та повідомленнями громадян (із них 49 проваджень – закрито). За рівнем тяжкості 1 злочин є особливо тяжким (привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах службовими особами), 25 злочинів є тяжкими, 36 – злочини середньої тяжкості та 17 – нетяжкі злочини. Всього в місті здійснено 45 крадіжок, 6 шахрайств, 1 підпал, 1 хуліганство та 2 приваласнення майна, 6 легких тілесних ушкоджень, тощо. Разом з тим на території міста не фіксувалося здійснення умисних вбивств, розбоїв, зґвалтувань та завдання тяжких тілесних ушкоджень.

Розглянувши ситуацію щодо боротьби із злочинністю, учасники апаратної наради погодилися, що правоохоронним органам необхідно підвищити ефективність роботи, своєчасно виявляти, якісно документувати та активізувати роботу щодо профілактики злочинної діяльності.

За результатами обговорення питання міський голова Анатолій Троян відзначив, що тільки спільними зусиллями влади, правоохоронців та жителів міста можна досягти бажаних результатів, провести певну організаційну та практичну роботу з метою протидії злочинності й забезпечити належний громадський порядок в м. Лебедині.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *