В місті працюють над створенням реабілітаційного відділення

В Лебедині є перспектива для створення на базі Лебединської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат – реабілітаційного відділення для дітей. Про це йшлося під час наради у заступника міського голови Василя Кащі.

Потреба така на сьогоднішній день особливо актуальна. Адже в місті є діти, яким необхідна реабілітація. За даними відділу освіти, сьогодні у нас налічується 7 таких дітей.

Для проведення реабілітації, як стверджують у самій школі-інтернаті, є база, відповідні фахівці та можливості для перебування дітей у закладі. Школа може надати необхідне обладнання для ведення фізичної, психологічної, медичної та педагогічної реабілітації дітей  певних нозологій.

«Розвиток дітей-інвалідів значною мірою залежить від задоволення їх потреб іншими людьми, що складає багатогранний процес соціальної реабілітації, – зазначає Василь Каща. – Реабілітаційні заходи для дітей з обмеженими можливостями є надзвичайно важливими, адже сприяють максимальному розвитку  природних здібностей, що в подальшому дасть змогу своєчасно та найбільш повно інтегруватися в суспільство».

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *