На сесії міської ради ухвалили низку важливих рішень

Під головуванням міського голови Анатолія Трояна у п’ятницю, 27 березня,  відбулося пленарне засідання 61-ї сесії Лебединської міської ради VІ скликання. Після розгляду у постійних комісіях ради та обговорення, депутати ухвалили 10 рішень у сфері земельних відносин, комунального майна та бюджету міста.

Серед них, зокрема, були внесені зміни до міської Програми забезпечення пожежної та техногенної безпеки в місті Лебедині на 2012-2015 роки.  Депутати погодили виділення 14 тис. грн. на придбання паливно-мастильних матеріалів та аварійно-рятувального інструменту для 18-ої самостійної державної пожежної частини м. Лебедина.

Також сесією підтримані пропозиції щодо використання 60 тис. грн. на розробку проекту землеустрою зі встановлення (зміни) межі міста Лебедина з винесенням межі в натуру (на місцевості) та закріплення  межі (на ділянках змін) межовими знаками.

Серед інших важливих питань – внесення змін у бюджет міста на 2015 рік та розгляд питань, що стосуються управління комунальною власністю міста. Зокрема, депутати схвалили пропозиції про продаж з аукціону ряду об’єктів комунальної власності. Серед них: будинки по вул. Селищанській та Горячова, частина будинку по вул. Гудимівській, дві металеві ємності для зберігання мазуту та будівля гуртожитку з технічним підпіллям по  вул. Сумська, 102 (оціночна вартість об’єкта  2 млн. 281 960 грн. з  урахуванням  ПДВ).

Сесією розглянуто і ряд земельних питань, що стосувалися уточнення меж та відведення земельних ділянок, розробки і затвердження технічної документації, погодження проектів землеустрою тощо.

І насамкінець, депутати обговорили пропозицію нашого земляка та народного депутата Верховної Ради України 7-го скликання Ігоря Мірошниченка щодо будівництва каплички Божої Матері та бювету на місці, де до середини. ХІХ стояла Іллінська церква.

Сьогодні, на цьому місці стоїть пам’ятник місцевого діяча часів громадянської війни Х.М. Фролова, який пропонується перенести до скверу Радянської армії, де він і похований.

Зокрема, під час обговорення було запропоновано створити робочу групу зі спеціалістів-будівельників та істориків, які опрацюють всі можливі варіанти та представлять на розгляд сесії свої пропозиції. Паралельно з цим буде проведено широке громадське обговорення з цього питання серед жителів міста через місцеві ЗМІ та офіційний сайт міської ради.

Після розгляду всіх питань порядку денного сесія була оголошена закритою.

 0831

0833

0834

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *