Жінка, як Весна

Весна  і  жінка. Жінка  і  весна:
У  них  обох  свої  земні  турботи
Своя  морська  бездонна  глибина,
Свої  космічні  зоряні  висоти.

Весна найпрекрасніша пора року, оспівана поетами за свою первозданну красу. Весна приносить із собою не тільки довгоочікуване тепло, вона приносить радість і надію. Жінка завжди була і є порівнянням цієї чудової пори. Завдяки жіночій виставці «Сумське різнобарв’я» у художньому музеї ім. Б.К.Руднєва настала справжня весна. Художниці Сумщини представили 17 живописних і графічних робіт. Сім  творчих особистостей взяли участь у виставці: Ганна Сергеєва, Ніна Негреба, Дарія Прохорчук, Надія Полуян-Внукова,Олександра Єрмоленко,Олександра Тригубова та Юлія Алещенко.

На вернісажі був присутній і Голова обласної спілки художників, заслужений художник України, давній друг музею Іван Гапоченко та молода і талановита художниця Дарія Прохорчук. Іван Іванович познайомив гостей свята з творами майстрів. Також розповів про кожну з них. Цікаво було познайомитися з художницею Дарією Прохорчук особисто. Народилася Дарія на батьківщині талановитого художника Генріха Семирадського – в живописному містечку із звучною назвою Печеніги Харківської області. З дитинства любила малювати. Цю любов прищепив їй батько, який також художник. З раннього віку була переможницею у художніх конкурсах регіонального значення. В 2005 році закінчила ліцей ім. Г.Семирадського,  2008 р.- Харківське художнє училище за спеціальністю «Художник-педагог». В 2014 році з відзнакою закінчила Харківську Державну Академію Дизайну і Мистецтв (спеціальність – «Станковий живопис»). Працює у жанрах пейзажу, натюрморту, портрета, сюжетної картини. Член Національної спілки художників України. Родзинкою виставки є одна з робіт Дарії «За покликом», де зображена художниця за мольбертом. Цей твір  показовий, оскільки виставка  лише жіночих творінь.

На відкритті були присутні працівники освіти і культури міста, студенти медичного училища які проникли у чарівний світ мистецтва, ставили багато запитань, що свідчить про цікавість цієї виставки.

Глядачі переглядали роботи і насолоджувалися ними під музичний супровід викладача Лебединської дитячої школи мистецтв ім. Б.Р.Гмирі Олега Балабанова. У ці прекрасні хвилини ми ще раз переконуємося,що у кожного художника своє бачення,погляд на природу, на людину в світі й світ у людині. Справжній талант не заздрить і не пред’являє претензій, а проявляє себе у плодах власної творчості. Сподіваємось, що виставка «Сумське різнобарв’я» залишить приємні відчуття у відвідувачів.

0837

0839

[layerslider id=”49″]

Лебединський художній музей

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *