Шкільна їдальня: і смачно і корисно

Після зустрічі в навчальних закладах міста, де за участю батьківських комітетів та міської влади обговорювалися питання харчування учнів 1-4 класів, міський голова Анатолій Троян пообіцяв батькам відвідати шкільні їдальні, на які було найбільше нарікань.

Тож, вже 10 лютого, без попередження, Анатолій Троян завітав до ЗОШ №1, де особисто перевірив, як харчуються діти та ознайомився із роботою харчблоку.

Головні питання, які цікавили міського голову, – чи вдається сьогодні витримувати норми харчування, і яка його якість. Під час спілкування з кухарями голова оглянув приміщення їдальні, ознайомився із умовами зберігання продуктів, їх обробки та приготування.

Працівники шкільного харчблоку, незважаючи на обме­жений штат і не високу заробітну плату – віддані своїй роботі. В ЗОШ №1 всього 2 кухарі, які обслу­говують 257 учнів. Всього ж в школі навчається 363 дітей. За словами директора школи, скарг з приводу якості харчування від батьків не надходило. «Якості харчування ми завжди приділяли значну увагу. Меню в школі завжди різноманітне і збалансоване, норми харчування відповідають вимогам», відзначила Ольга Хоменко.

Щоб в цьому пересвідчитися, кухарі школи запросили міського голову самому спробувати шкільний обід разом з учнями. Цього дня дітям приготували картопляне пюре зі смаженим м’ясом, салат, а на десерт – чай з печивом. Якістю приготування Анатолій Троян залишився задоволений.

Окремо міський голова поспілкувався з учнями 1-4 класів, що прийшли на обід до їдальні. На запитання голови «Чи подобаються їм обідати в школі?», діти відповіли ствердно, при цьому висловивши побажання, щоб було більше солодкого.

В школі запевняють, що більшість учнів ставляться до меню нормально. Більше того, до складання переліку страв, що з’являться на столах малечі в школі, активно долучаються батьки. Щоправда потрібно враховувати вимоги, які стоять перед навчальним закладом. Зокрема, сьогодні шкільний обід в ЗОШ №1, як і в інших школах міста, готується у розрахунку 6 грн. на день, в т.ч. 2.40 грн. на 1 учня в день з міського бюджету, інше батьківська доплата.

У найближчі дні Анатолій Троян планує відвідати харчблоки інших шкім, щоб самому побачити що готують учням на обід.

0423


0426


0424


[layerslider id=”33″]


Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *