Святині нашого народу

Уже стало доброю традицією проводити в художньому музеї ім. Б.К. Руднєва мистецькі та духовно-просвітницькі заходи для молоді нашого міста. Ось і 9  лютого ц.р. працівники музею підготували справжнє театралізоване дійство, присвячене святиням українського народу. Гостями заходу стали учні 6-го класу Лебединської ЗОШ №5.

Цього разу організатори попрацювали настільки, що лиш ступаєш за двері музею і одразу таке враження, що потрапляєш в інший часовий вимір. Усе відразу стає іншим, а святкове дійство якимось дивом переносить нас у наше минуле, таке багате народними звичаями, традиціями.  Саме таку мету ставили перед собою працівники музею та ведуча заходу – Тетяна Криницька, підготувавши один з найоригінальніших просвітницьких заходів музею не лише за формою проведення, але і змістовим наповненням.

Особливо це дуже актуально нині, коли Україна у жорстокому протистоянні і нерівній боротьбі відстоює свою незалежність, а народ – своє право жити за своїми традиціями та зі своїми святинями.

Гості музею дізналися чимало нового і цікавого про традиції українського народу, особливості та значення народних святинь. Головними з яких є хліб, вишитий рушник, жіноча хустка, національний одяг.

0412

0418

Додала оригінальності заходу й багата експозиція музею, а також театралізація народних звичаїв у виконанні учнів ЗОШ №1 Аліни Бобрус, Біати Петренко та Олександра Чердика. Разом з ними гості вчилися готувати народні обереги, пов’язувати хустки та вишиті рушники.

[layerslider id=”32″]


Відділ з питань внутрішньої політики

 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *