Соціальний захист дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах

5 лютого ц.р. учасники засідання за «круглим столом» обговорили питання щодо соціального захисту дітей в місті Лебедині та вирішення інших завдань у сфері попередження соціального сирітства.

Захід відбувся за ініціативи служби у справах дітей у приміщенні Лебединської міської ради. Участь у ньому прийняли представники структурних підрозділів міськвиконкому: управління праці та соціального захисту, відділу освіти, відділу молоді та спорту, Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

У ході засідання було обговорено питання захисту прав та законних інтересів дітей. Зокрема, розглянуті практичні аспекти процесу обміну інформацією про сімей та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, проаналізована злочинність серед неповнолітніх за 2014 рік, а також результативність проведення профілактичних рейдів на території міста Лебедина, заплановано ряд спільних заходів.

0398

Присутній на засіданні «круглого столу» заступник міського голови Василь Каща звернув увагу присутніх на питання взаємодії структур міськвиконкому із органами правопорядку, кримінальною міліцією у справах дітей та інститутами громадського суспільства в напрямку виявлення та надання допомоги дітям, які опинились у складних життєвих обставинах та шляхів покращення діяльності у цій сфері. Зокрема ним також були висловлені пропозиції щодо ширшого залучення представників громадськості та батьківських комітетів до заходів з профілактики соціального сирітства, надання підтримки дітям із сімей, які опинились у складних життєвих обставинах.

Серед іншого були розглянуті зміни у законодавстві щодо соціального захисту дітей та обговорені питання організації роботи з контролю за цільовим використанням коштів та захистом майнових прав дітей.


Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *