До дій в надзвичайних ситуаціях – готові

5 лютого в Лебедині  проведено перевірку готовності мобільної групи оперативного реагування до залучення у разі загрози надзвичайних ситуацій техногенного характеру на найважливіших об’єктах інфраструктури міста і району.

Таку групу було створено 30 січня ц.р. з метою підвищення готовності органів управління та сил цивільного захисту до реагування на надзвичайні ситуації, а також запобігання їх виникненню. Спеціалізована мобільна група включає в себе територіальний підрозділ управління ДСНС України в Сумській області, міліції, а також медиків, комунальні бригади  з технікою для розбирання завалів та швидкого реагування на різні ситуації у сфері життєзабезпечення.

Під час перевірки підрозділи представили своє спорядження та відпрацювали питання взаємодії, аби оперативно реагувати на всі можливі надзвичайні ситуації, що можуть виникати на території м. Лебедина і Лебединського району. Особлива увага також зверталася на технічний стан та забезпеченість автомобільної техніки паливно-мастильними матеріалами, наявність необхідного обладнання (спорядження) та забезпеченість персоналу чергових (аварійних) служб спеціальним захисним одягом.

0390


0392

Начальник відділу мобілізаційно-оборонної роботи та з питань надзвичайних ситуацій міськвиконкому Юрій Кіптенко розповів, що в групу, яка перевірялась, включено 12 одиниць спеціальної техніки, в тому числі 2 пожежні автомобіля, 2 автокрани, 1 екскаватор, санітарний автомобіль, пересувні електростанції, ін. техніка. Забезпечують функціонування мобільної групи 18 чоловік особового складу, в тому числі рятувальники, електро- та газові служби, швидка допомога.

0395

Проведена перевірка показала високий рівень готовності мобільної групи та  закріплених за нею сил і засобів для забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації техногенного характеру.

[layerslider id=”31″]


Відділ з питань внутрішньої політики

 

 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *