Працюючи в інтересах територіальних громад

Прокуратурою Лебединського району вживаються заходи, передбачені  Конституцією України та  Законом України «Про прокуратуру» щодо представництва інтересів громадян та держави в суді.

Так, протягом 2014 року за сприяння прокуратури району передано у власність територіальним громадам Бишкінської, Гарбузівської, Михалівської та Штепівської сільських рад 12 земельних ділянок загальною площею 50 га та вартістю 826 тис. грн.

Встановлено, що після смерті власників зазначених земельних ділянок, спадкоємців за заповітом і за законом, які б успадкували майно не знайшлось.

Вказані земельні ділянки не використовувалися територіальними громадами сільських рад, що в свою чергу ослаблює економічні основи місцевого самоврядування, в значній мірі стримує наповнення місцевого бюджету та позбавляє можливості здійснювати благоустрій, використовувати кошти на інші необхідні потреби села.

У зв’язку з цим, прокуратурою району в інтересах органів місцевого самоврядування до Лебединського районного суду заявлено 12 заяв про визнання спадщини відумерлою.

Судом зазначені заяви задоволені та ухвалені рішення про передачу у власність територіальної громади земельних ділянок.

На даний час прокуратурою Лебединського району вивчається інформація для встановлення земельних ділянок, які можуть бути визнані відумерлою спадщиною.

Старший прокурор  прокуратури Лебединського району,
юрист 3 класу  Є.М. Бойко

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *