На порядку денному – соціальні питання

Питання соціального захисту населення міста обговорювалися 02 лютого на апаратній нараді у міського голови Анатолія Трояна.

Інформуючи учасників наради про результати роботи за 2014 рік, начальник управління праці і соціального захисту населення Олександр Лимар відзначив, що управлінням вчасно здійснювалася виплата державних соціальних допомог сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам. Загалом було призначено і виплачено 31 млн. 988,1 тис. грн. допомог, в т.ч. 18 млн. 174,6 тис. грн. допомог сім’ям з дітьми, 9 млн. 087,1 тис. грн. державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, 538,3 тис. грн. допомог прийомним сім’ям, де виховується 15 дітей. Виплачено також 4 млн. 726,7 тис. грн. допомог інвалідам з дитинства та особам які не мають права на пенсію.

На обліку в управлінні перебувають 360 громадян, що постраждали від аварії на ЧАЕС. Відповідно до чинного законодавства їм виплачена допомога у розмірі 582,3 тис. грн.

В управлінні створений реєстр отримувачів пільг за соціальною ознакою, в якому нараховується 6,9 тис. пільговика. В 2014 році пільгами на оплату за житлово-комунальні послуги скористались 2281 представників сімей, які мають на це право, на загальну суму 4 млн. 321,9 тис. грн.

Управління також забезпечує виплати соціальних допомог вимушеним переселенцям. Зокрема, такі виплати вже призначені і виплачуються 197 сім’ям зареєстрованим в місті Лебедині.

Звертаючи увагу учасників наради на завдання щодо соціального захисту населення, Анатолій Троян наголосив на тому, що одним з головних завдань соціальних служб є виявлення жителів міста, які не знають про те, що вони мають право на соціальні виплати. Люди не повинні залишатися на одинці зі своїми проблемами, якщо соціальні служби можуть їм допомогти, підсумував очільник міста.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *