На цвинтар за грошима

Іноді люди, які не бажають чесно працювати заради винагороди посягають на чуже майно, за що встановлена передбачена законом відповідальність. Однак бувають випадки, коли люди не цураються навіть самих святих речей.

Так, безробітна жителька с. Ворожба Лебединського району вирішила легко здобути грошей, продаючи метал. З цією метою в кінці листопада минулого року пройшла по селу в пошуках бажаного «заробітку». Однак, не знайшовши нічого, вирішила піти на одне із кладовищ, та побачивши там могилу з металевою огорожею, почала її спилювати.

На щастя, сторонні громадяни, які перебували на кладовищі та прибирали могили похованих рідних «спугнули» злодійку, а згодом і затримали, викликавши міліцію. А вказана особа і не знала, що вона не краде, а вчиняє наругу над могилою з корисливих мотивів, а це вже зовсім інший злочин, передбачений ст. 297 Кримінального кодексу України, покарання за яке передбачене у вигляді позбавлення волі строком аж на 7 років. Лише повне визнання вини, відшкодування збитків, вибачення перед потерпілим та наявність на утриманні двох малолітніх дітей врятувало жінку від тривалого терміну ув’язнення.

Менше пощастило іншому любителю легкої наживи. Житель м. Лебедин вирішив розжитися за рахунок братської могили радянських воїнів. Проїжджаючи на початку листопада 2014 року через с. Курилівка, нехтуючи моральними засадами суспільства в частині поваги до місць поховання померлих, грубо порушуючи суспільні відносини, що забезпечують моральні устої суспільства, принципи загальнолюдської моралі, традиції та релігійні положення, щодо поховання померлих, викрав мідне покриття з братської могили, та розпорядився ним за власним розсудом.

Цього разу суд не був таким поблажливим, особливо враховуючи факт наруги над пам’яттю героїв, тому засудив «розкрадача могил» до чотирьох років обмеження волі.

Пам’ятайте, що подібні помилки та «гра» з законом можуть коштувати років життя.

Прокурор Лебединського району,
молодший радник юстиції Є.Троцько

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *