Проєкт USAID «ГОВЕРЛА»: працівники міської ради взяли участь у навчальному тренінгу «Практика застосування Закону України «Про адміністративну процедуру»

Днями працівники виконавчого комітету Лебединської міської ради взяли участь у дводенному тренінгу «Практика застосування Закону України «Про адміністративну процедуру»: виклики для органів місцевого самоврядування, пошуки шляхів їх вирішення». Навчальний захід було організовано проєктом USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).

Метою тренінгу було ознайомити посадових осіб місцевого самоврядування громад-партнерок Чернігівської та Сумської областей з особливостями практичного застосування Закону України «Про адміністративну процедуру».

Програма заходу передбачала отримання учасниками теоретичних та практичних знань щодо реалізації Закону України «Про адміністративну процедуру», що дозволить посадовим особам місцевого самоврядування застосовувати новації Закону на практиці.

Професійні спікери, добре продумані інтерактивні способи засвоєння теоретичного матеріалу, спілкування із колегами з інших громад, розгляд практичних кейсів та можливість отримати відповіді на запитання, що виникали під час навчання – саме такий формат дав можливість цей досить складний закон зробити доступним для розуміння та подальшого запровадження.

Варто також відзначити, що поміж громад Сумського району Лебединська міська територіальна громада – єдиний партнер проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).

У рамках укладеної між Лебединською міською радою та компанією DAI Global LLC Угоди про наміри щодо проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» здійснюється співпраця щодо посилення інституційної спроможності Лебединської міської ради, зокрема, у вересні 2023 року громада отримала екскаватор-навантажувач марки CASE 570Т з комплектом додаткового обладнання (комбінований ківш, індустріальні вила, снігоочисник, траншейний ківш), вартістю 3 094 896,42 гривень, який передано у користування комунальному підприємству «Комбінат благоустрою». Також з метою забезпечення мешканців громади безперебійним водопостачанням та водовідведенням подано заявку (яку вже було схвалено) на отримання трьох генераторів великої потужності (100-110 кВт) для подальшого встановлення на об’єктах водопостачання/водовідведення комунального підприємства «Водоканал». Схвалено і заявку щодо отримання трьох дробарок деревини для комунальних служб громади, також направлено заявку щодо потреби у комунальній техніці для підвищення якості муніципальних послуг в громаді.

Для посилення матеріальної бази місцевої пожежної охорони направлено заявку щодо забезпечення комунального закладу «Лебединська місцева пожежна охорона» трьома сучасними пожежно-рятувальними автомобілями підвищеної прохідності (колісна формула 4х4) з цистерною не менше 4000 л, а також іншим пожежним обладнанням та інвентарем. Також у рамках співпраці Лебединської міської ради з проєктом USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») з метою підвищення місцевої економічної стійкості подано заявку (яка вже теж схвалена) на отримання експертної допомоги у розробленні стратегічних документів.

Поділитися