Представники Лебединської громади взяли участь у Міжнародному форумі «Демократичний тиждень Карпатського моря»

Днями у Трускавці завершився Міжнародний форум «Демократичний тиждень Карпатського моря», у якому взяли участь представники Лебединської громади на чолі з першим заступником міського голови Ольгою Зікєєвою.

Тиждень демократії в Карпатах став унікальною платформою для співпраці між національною, регіональною та місцевою владою, неурядовими організаціями, університетами, науково-дослідними інститутами, приватними компаніями, політиками, освітніми та науковими установами.

У одній із панельних дискусій, присвяченій питанню реабілітації військових та членів їхніх сімей, взяла участь перший заступник міського голови Ольга Зікєєва.

«Зараз ми маємо велику кількість військових, які боронять кордони нашої держави, зазнаючи при цьому фізичних, моральних і психологічних травм.», – наголосила Ольга Віталіївна. – «І, коли війна закінчується на фронті, а бійці повертаються додому, то ця війна продовжується у родині, у суспільстві загалом. Тому вже зараз ми маємо посилено працювати над тим, щоб створити всі необхідні умови для адаптації наших захисників і захисниць, допомогти їм подолати страхи і переживання, отримані під час перебування на фронті».

Під час проведення заходу було обговорено широкий спектр тем, включаючи безпеку, євроінтеграцію, політику, оборону, енергетику, реконструкцію, зелену економіку, соціальні проблеми, гуманітарний розвиток, захист прав людини, освіту, культурну дипломатію та ін.

«Сьогодні Лебединська громада активно працює над становленням міцних і перспективних зав’язків з міжнародними партнерами, укріплює міжмуніципальне співробітництво, яке вже зараз допомагає нам долати виклики, зумовлені повномасштабною війною. Упевнена, що надалі наша співпраця буде лише посилюватися, створюючи платформу для ефективного вирішення нагальних проблем із залученням коштів європейських партнерів», – запевняє перший заступник міського голови Ольга Зікєєва.

Зазначимо, що «Демократичний тиждень Карпатського моря» – це відкрита дискусійна платформа – прототип Arendalsuka, що вже понад десять років відбувається у Норвегії, і спрямований на поглиблення співпраці між Україною, країнами Північної Європи, Балтії та іншими країнами-партнерами, консолідацію зусиль для наближення Перемоги України, обговорення можливих шляхів посилення підтримки.

Поділитися