Шановні жителі Лебединщини, шановні ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС!

26 квітня весь світ відзначає Міжнародний день памʼяті про Чорнобильську катастрофу.

38 років минуло з моменту найбільшої в історії людства техногенної катастрофи – аварії на Чорнобильській АЕС, яка є болем для всієї України. У мирний час Україна втратила частину своєї території, яка внаслідок Чорнобильської катастрофи стала непридатною для проживання, а також тисячі людських життів, яких вбив і вбиває досі ніби мирний атом. Десятки тисяч українців стали біженцями.

Вічна пам’ять справжнім Героям, які віддали своє життя у боротьбі з радіаційною катастрофою, долаючи її наслідки, заради спасіння нашої землі і людей від страшної аварії. Їх подвиг – безсмертний!

Сьогодні слово «Чорнобиль» − це не лише назва місця катастрофи, а й слово-синонім безпрецедентної мужності та героїзму пожежників, військових, інженерів, вчених, усіх, хто був причетний до захисту людей він наслідків «мирного атому».

У Лебединській громаді проживає наразі 252 ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС та 94 особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Щиро дякую усім тим, хто йшов у ядерне пекло рятувати всіх нас, розуміючи небезпеку, усвідомлюючи наслідки. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Ліквідатори виграли свою війну з мирними атомом і назавжди залишилися Героями. Врятували сотні тисяч життів українців та інших європейських народів.

Слава героям-чорнобильцям.

Мир душам тих, хто не дожив до сьогоднішнього дня.

З повагою, виконуючий обов’язки міського голови Світлана ГОРОШКО

Поділитися