Спільна робоча зустріч – запорука успіху

23 квітня з метою сприяння оргінізації трудового та побутового влаштування осіб, які будуть звільнятися з місць позбавлення волі або обмеження волі, відбулася робоча зустріч представників Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр побації» в Сумській області та Лебединського управління Сумської філії Сумського обласного центру зайнятості.

Під час зустрічі були обговорені  питання  взаємодії, що зокрема стосуються спільного наказу №974/5/467/609/280 від 03.04.2018 року «Про затвердження Порядку взаємодії установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації та суб’єктів соціального патронажу під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк» Міністерства юстиції, Міністерства соціальної політики, Міністерства охорони здоров’я та Міністерства внутрішніх справ.

Начальник Лебединського  управління Сумської філії Сумського обласного центру зайнятості Анатолій Кищик повідомив про шляхи допомоги засудженим, які готуються до звільнення у вирішенні питання організації  трудового та побутового влаштування,  реалізації права на працю в умовах військового стану в країні. 

«Для засуджених, особливо тих, які тривалий час відбували покарання, адаптація до життя на волі в сучасних умовах може бути досить складною. З’являються такі труднощі, як: побутова невлаштованість, відсутність житла, значні складнощі у працевлаштуванні, проблеми у відновленні свого соціального статусу та повернення до нормальних умов життя призводять до того, що особи, які звільнилися з установ виконання покарань, знову стають  на кримінальний шлях» – зауважив начальник Сумського районного сектору № 3 з питань пробації Анатолій Глух. За результатами зустрічі досягнуто домовленість, щодо подальшої співпраці в питаннях працевлаштування осіб, яких охоплює пенітенціарна пробація.

Поділитися