«Чорнобиль крізь роки!»: 38-річниця Чорнобильської катастрофи

25 квітня 2024 року напередодні Дня вшанування пам’яті учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС начальником Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолієм Глухом спільно з волонтером пробації Юлією Савенко на базі архівного відділу 3 м. Лебедин Сумської районної державної адміністрації було організовано та проведено соціально-виховний захід для суб’єктів пробації на тему: «Чорнобиль крізь роки».

Волонтер пробації Юлія Савенко розповіла присутнім про наймасштабнішу техногенну катастрофу в історії людства, яка була спричинена вибухом 4 енергоблоку атомної станції. Ця аварія спричинила непоправний негативний вплив на природне середовище, здоров’я людей та і взагалі на все живе.

«26 квітня – є Днем пам’яті та вшанування ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи, тому що подвиг цих людей назавжди  записаний до літопису людської мужності, він назавжди залишиться у нашій пам’яті», – повідомила Юлія Савенко.

Начальник уповноваженого органу з питань пробації Анатолій Глух розповів деякі факти про ліквідаторів, які працювали в небезпечній зоні, отримуючи  недопустиму дозу радіації. Та жертвуючи своїм власним здоров’ям і навіть життям, виконували свій громадянський обов’язок.

«Тому ми сьогодні схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом», – зауважив на завершення Анатолій Глух.  

Захід даного формату сприяє формування у суб’єктів пробації високої патріотичної свідомості, почуття громадського обов’язку.

Поділитися