Працювала комісія з питань захисту прав дитини

Під головуванням виконуючого обов’язки міського голови Світлани ГОРОШКО у стінах Лебединської міської ради відбулося засідання комісії з питань захситу прав дитини.

Першочергово члени комісії розглянули клопотання навчального закладу щодо відрахування студентки за її власним бажанням. З’ясувавши усі деталі цієї справи, а також заслухавши присутніх на засіданні комісії неповнолітню та її батьків, члени комісії прийняли виважене рішення.

Наступним було розглянуте питання про створення прийомної сім’ї у Лебединській громаді. Приємно, що у такий непростий час громадяни виявили бажання взяти на себе цю відповідальність і опікуватися долею прийомної дитини.

Одне питання порядку денного, розглянуте комісією стосувалося вчинення правочину.

Було також розглянуто клопотання центру соціально-психологічної реаблітації дітей щодо вибуття дитини.

Шість питань порядку денного стосувалися розгляду клопотань Лебединського міського центру соціальних служб щодо завершення соціального супроводу окремих сімей або постановки на соціальний супровід, якщо того потребують обставини.

Розглянули члени комісії і питання про втрату статусу дітей, позбавлених батьківського піклування у зв’язку з їх усиновленням.

Було розглянуто і питання про надання статусу дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Поділитися