Що варто знати про домашнє насильство

Фахівчинями мобільної бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства Наталією Кислою та Наталією Гаврилюк спільно з кар’єрною радницею Жіночого центра працевлаштування – Weso Ukraine в місті Лебедин Інною Безуглою проведено профілактичний захід для жінок «Що варто знати про домашнє насильство».

Проблема домашнього насильства була і залишається актуальною сьогодні. В переважній більшості, від нього страждають жінки та діти. Як уберегтись, розпізнати та куди звертатись у випадку домашнього насильства обговорювали з учасницями заходу.

Одним із спеціалізованих сервісів реагування на випадки домашнього насильства є мобільна бригада соціально-психологічної допомоги, яка:

  • ✔️надає психологічну консультацію та підтримку постраждалим від насильства;
  • ✔️планово або екстрено реагує на звернення про випадки насильства;
  • ✔️інформує про медичні, юридичні й інші послуги, які можна отримати для подолання наслідків насильства;
  • ✔️скеровує постраждалих до інших загальних або спеціалізованих закладів;консультує потерпілих про їхні права та шляхи отримання допомоги;

❗Звернутись до мобільної бригади можна, зателефонувавши за номером 0505275521

Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги працює за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення у координації з Офісом Віце-прим’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Міністерством соціальної політики України, ГО «Інноваційні соціальні рішення».

📌Також учасниці мали змогу ознайомитись із послугами, які надає Жіночий центр працевлаштування для вразливих категорій жінок, у тому числі і внутрішньо переміщених, та який допомагає жінкам стати економічно незалежними, опанувавши нову професію.

Звернутись до Центру можна за адресою: місто Лебедин, вул. Сумська, 12, каб.44

Поділитися