У Лебедині відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Героя – Олексія БАБИЧА

Сьогодні у Лебедині відкрили ще одну меморіальну дошку на честь загиблого Героя – захисника України Олексія Миколайовича Бабича.

Меморіальну дошку встановили на фасаді Лебединського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №5, яку у 2016 році закінчив полеглий захисник.

Олексій Бабич народився 25 березня 1999 року. З 2006 по 2016 рік навчався у Лебединській ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 (нині – Лебединський ЗЗСО). Після закінчення школи вступив до Сумського державного університету, але згодом зрозумів, що його справжнє покликання – військова справа. У 2019-2020 роках проходив строкову службу у одному з Прикордонних загонів міста Суми. 22 липня 2021 року повернувся до ставшого вже рідним загону, і підписав контракт.

Олексій брав активну участь у відсічі збройної агресії рф у межах Харківської та Луганської областей. Також здійснював охорону та оборону державного кордону на Сумщині. 2 жовтня 2023 року старший сержант Олексій Бабич загинув під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Макіївка Сватівського району Луганської області.

Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Молодий, добрий, щирий, життєрадісний та порядний юнак загинув, захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність рідної землі.

На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки Олексію Бабичу були присутні рідні та близькі, друзі та наставники, представники влади і духовенства, військовослужбовці та жителі громади.

Теплими спогадами про єдиного сина поділилася мати загиблого бійця Людмила Ляміна. Зі щирими словами співчуття родині полеглого захисника та з вірою у те, що його жертва ціною власного молодого життя не буде марною, звернулися до присутніх виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко і старший офіцер ІІ відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин), майор Володимир Шутько.

Право відкрити меморіальну дошку було надано матері полеглого Героя Людмилі Іванівні та виконуючій обов’язки міського голови Світлані Горошко. Після чого учасники заходу поклали квіти до меморіальної дошки військового.

Присутні хвилиною мовчання віддали шану світлій пам’яті Олексія Бабича та кожного, хто загинув за Україну і своїм подвигом дав нам можливість жити у вільній і незалежній країні.

Захід на честь полеглого бійця було організовано за сприяння Управління освіти, молоді та спорту і творчого колективу відділу культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради.

Вічна пам’ять та низький уклін Олексію Бабичу та усім Героям, які віддали своє життя за свободу та незалежність нашої держави. У наших серцях вічно буде жити пам’ять про них. Ми в неоплатному боргу перед жертовністю матерів, дружин і дітей загиблих воїнів. Допоки ми живі – житиме пам’ять про наших відважних захисників. Герої не вмирають!

Поділитися