У Лебедині відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Героя – Ігоря УЛЬКА

На фасаді закладу загальної середньої освіти № 1 у Лебедині з’явилася ще одна меморіальна дошка, ще один пам’ятний знак, який знову і знову буде нагадувати нам про пекло війни, про наших Героїв – земляків, які віддали своє життя за Україну.

Сьогодні біля Лебединського ЗЗСО № 1 відбувся мітинг-реквієм, присвячений вшануванню пам’яті та відкриттю меморіальної дошки на честь загиблого захисника – випускника цього навчального закладу, старшого солдата Ігоря Володимировича Улька.

Ігор Улько народився 26 липня 1973 року у Лебедині. У 1990 році закінчив загальноосвітню школу № 1 (нині – ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1).  Після школи навчався у Жовтневому кооперативному професійно-технічному училищі. У 1993 році завершив проходження строкової військової служби. З того часу постійно жив і працював у рідному Лебедині. Останні п’ять років до мобілізації працював у ТОВ «Укртранспневматика». Багато років займався футболом. Грав у Лебединській збірній команді з цього виду спорту. Неодноразово захищав честь рідного міста на різноманітних спортивних змаганнях.

14 червня 2023 року був призваний на військову службу. У лавах Збройних Сил України служив старшим водієм мотопіхотного відділення окремого мотопіхотного батальйону. Загинув Герой 12 листопада 2023 року внаслідок артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Первомайське Донецької області.

14 грудня 2023 року солдату Ігорю Ульку було присвоєно звання «Старший солдат» (посмертно).

На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки воїну були присутні рідні, знайомі, педагоги, представники влади та військовослужбовці, які висловили щиру вдячність батькам полеглого захисника за те, що виховали справжнього патріота своєї Батьківщини, який віддав за неї найцінніше – своє життя.

Право відкрити меморіальну дошку було надано родині Героя – батькам Надії Макарівні та Володимиру Васильовичу, вдові Наталії і виконуючій обов’язки міського голови Світлані Горошко. Після чого учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знака. Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали шану світлій пам’яті Ігоря Улька та всіх воїнів, загиблих у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та єдність України.

Захід на честь полеглого бійця було організовано за сприяння Управління освіти, молоді та спорту і творчого колективу відділу культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради.

Добра, світла пам’ять про Героя і вдячність за його подвиг назавжди залишиться у наших серцях. Вічна пам’ять Захисникові України! Ніколи не забудемо…

Поділитися