Гуртуємося заради безпеки та відновлення нашої громади

УВАГА! Шановні мешканці Лебединської міської територіальної громади!

Повідомляємо, що наша громада стала однією з шести партнерських громад Сумської області, що беруть участь у проєкті «Підтримка стабілізації та відновлення постраждалих від війни громад (прифронтових зон, районів, в які повертаються і які приймають ВПО)», який впроваджується UNDP в Україні за фінансової підтримки Уряду Королівства Нідерландів.

Основною ціллю проєкту є згуртування громади, її мешканців з метою визначення та вирішення проблемних питань, підвищення рівня безпеки, нарощування соціального капіталу та створення умов для розвитку громади, повернення її мешканців та ВПО, особливо для реінтеграції ветеранів та ветеранок та членів їх родин.

З цією метою в кожній партнерській громаді проєкту утворюється робоча група з громадської безпеки та соціальної згуртованості/відновлення (далі – Робоча група).

До її складу можуть входити:

  • представники структурних підрозділів виконавчого комітету Лебединської міської ради та комунальних установ, організацій інших форм власності, що працюють за напрямами: соціальної та ветеранської політики, освіти, міжнародного співробітництва, молоді та спорту, культури та туризму, охорони здоров’я, надання правової допомоги та покращення доступу до правосуддя;
  • місцеві провайдери безпекових послуг (Нацполіція та ДСНС);
  • діючі громадські організації та лідери різних соціальних (особливо вразливих) та ініціативних груп, зокрема ветеранів/-ок та членів їхніх родин, людей з інвалідністю, молодіжних спільнот тощо;
  • представники соціально відповідального бізнесу;
  • представники інших установ, організацій чи спільнот, які можуть бути залучені до процесу об’єднання зусиль та ресурсів громади задля визначення та вирішення проблемних питань, особливо що стосуються ветеранів/-ок та членів їхніх родин.

Робоча група збиратиметься мінімум один раз на 2 місяці, обговорюватиме нагальні питання та проблеми, спільно шукатиме шляхи їх вирішення, визначаючи слабкі сторони та наявні ресурси. Щоб діяльність Робочої групи була справді дієвою та ефективною в рамках проєкту передбачено ряд навчань, мережевих зустрічей, стратегічних сесій, а також інструментів фінансової підтримки ініціатив.

Засідання Робочої групи є відкритими, а її членами можуть стати будь хто з мешканців громади, які володіють навичками прогресивного мислення та бажають бути дотичними до реальної роботи, прагнуть позитивних змін та готові бути корисними.

Отже, запрошуємо долучитися до складу та подальшої роботи Робочої групи та спільного формування сьогодення та майбутнього нашої громади! Пропозиції до складу Робочої групи приймаються в письмовому вигляді до 10.04.2024 року за адресою: м. Лебедин, вул. Сумська, 12, каб. 10.

Поділитися