«Підтримка стабілізації та відновлення постраждалих від війни громад»: фахівці ПРООН відвідали Лебединську громаду

У рамках проєкту «Підтримка стабілізації та відновлення постраждалих від війни громад (прифронтових зон, районів, у які повертаються і які приймають ВПО)» фахівці програми розвитку Організації Об’єднаних націй (ПРООН) з робочим візитом відвідали Лебединську громаду.

Ключовою метою проєкту є підвищення спроможності громад через підсилення громадської участі та мобілізацію зусиль для відновлення постраждалих від війни територій, створення належного підґрунтя та умов для повернення та стабілізації життя населення, насамперед, для реінтеграції ветеранів/нок та членів їхніх родин, а також для підвищення активності та залучення молоді до процесів відновлення громад.

Під час робочого візиту відбулася презентація та обговорення основних етапів проєкту та оголошення про найближчі заходи за проєктом, зокрема, навчання та розроблення мініініціатив у громадах та їх подальшу реалізацію.

Участь у заході взяли представники структурних підрозділів виконавчого комітету Лебединської міської ради, що працюють за напрямками соціальної та ветеранської політики, освіти, міжнародного співробітництва, молоді та спорту, культури і туризму, охорони здоров’я, надання правової допомоги, представники громадських організацій. 

Зазначимо, що проєкт «Підтримка стабілізації та відновлення постраждалих від війни громад (прифронтових зон, районів, у які повертаються і які приймають ВПО)», розроблено Програмою розвитку Організації Об’єднаних націй за фінансової підтримки Уряду Королівства Нідерландів.

Поділитися